Fotbal: UEFA le cere arbitrilor să pedepsească jocul dur

0
272


UEFA le-a cerut arbitrilor să pedepsească faulturile dure în competițiile europene intercluburi și să „protejeze imaginea fotbalului”, relatează BBC.
Poziția UEFA vine după ce antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, le-a cerut arbitrilor să nu tolereze jocul dur, în condițiile în care jucătorul său Leroy Sane a suferit o accidentare gravă după intrarea periculoasă a unui adversar. „Avem nevoie ca jucătorii să joace, așa că trebuie să fie protejați”, a declarat Pierluigi Collina, responsabil cu arbitrajul la UEFA. „Nu ne dorim situații în care viitorul unui jucător este pus în pericol din cauza unei accidentări grave provocată de o intrare, intenționată sau nu (…). Jucătorii trebuie să înțeleagă că trebuie să-și respecte adversarii și să le arate aceeași atitudine pozitivă pe care vor s-o primească”, a afirmat fostul mare arbitru italian.
Manchester City dorește să-i întâlnească pe responsabilii arbitrajului din Premier League, clubul fiind îngrijorat de faulturile dure îndreptate împotriva jucătorilor săi. Raheem Sterling, atacantul lui City, a spus că jucătorii echipei sale sunt „măcelăriți” din cauza acestor faulturi. Totodată, forul fotbalistic european le-a amintit arbitrilor să nu accepte să ia decizii când sunt presați de grupuri de jucători. „Când văd un arbitru asaltat, este ceva inacceptabil. Nu acesta este mesajul pe care vrem ca jocul să-l exprime”, a spus Collina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here