Cod galben de ninsori și viscol

0
1673


    Județul Vrancea intră astăzi sub incidența unui Cod galben de „ninsori abundente, local viscolite, depunere de strat consistent de zăpadă”, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Pentru intervalul 14 februarie, ora 11:00 – 15 februarie, ora 11:00, Codul galben vizează județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău, Harghita, Covasna, Brașov, Argeș, Dâmbovița și Prahova.
    În intervalul menționat, se vor semnala ninsori temporar însemnate cantitativ (în general 20 – 25 l/mp) cu depunere de strat de zăpadă consistent în estul Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45 – 50 km/h, iar la altitudini de peste 1.500 de metri, în special în Carpații de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.
    ANM precizează că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza avertizările și informarea emise marți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here