Administratori de societăți sancționați deoarece dețineau lemn fără documente

0
451


Acțiune pe linie silvică
 
Polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Odobești au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor în domeniul silvic. În urma controalelor efectuate la depozite de material lemnos, în fondul forestier precum și în trafic, a fost confiscată cantitatea de 27.614 mc material lemnos și au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale.
În perioada 7-11 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Odobești au acționat pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice. Astfel, în urma controalelor efectuate la depozite de material lemnos s-a constatat deținerea cantității de 23.1 mc material lemnos, fără documente documente legale de proveniență. Față de administratorii societăților comerciale în cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale fiind dispusă confiscarea cantității de material lemnos deținută ilegal.
Totodată, în urma unui control efectuat în fondul forestier, polițiștii au identificat trei bărbați, din comuna Mera, bănuiți că ar fi tăiat fără drept și sustras 10 arbori esență fag și pin dintr-o pădure aparținând unui Ocol silvic.
Față de cei în cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, precum și confiscarea cantității de material lemnos.
În urma controalelor efectuate în trafic au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 și a fost confiscată cantitatea totală de 3 m.c lemn foc.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here