Workshop pentru psihologi, asistenți sociali, medici: ADULTERUL – Vindecarea și reconectarea partenerilor după o relație extraconjugală

0
390


Psihologii, asistenții sociali și medicii sunt așteptați să se înscrie la workshop-ul de formare profesională continuă „Adulterul – Vindecarea și reconectarea partenerilor după o relație extraconjugală”, organizat în data de 3 martie, la București, de către Societatea de Psihoterapie Experiențială Română – Institutul SPER. Acesta își propune să ofere participanților un mod de intervenție psihoterapeutică pentru a ghida cuplurile într-un proces de vindecare și reconectare după o relație extraconjugală.
Workshop-ul va avea un caracter interactiv prin utilizarea de exerciții, jocuri de rol, studii de caz și material video. „Workshop-ul va avea loc la Institutul SPER din Splaiul Independenței nr. 17, bl. 101, sc. 2, et. 4, ap. 29, București, Sector 5 și se adresează psihologilor, medicilor psihiatri si de familie, asistenților sociali, cursanților în formare în psihoterapie. Conform COPSI se acordă credite doar psihologilor cu atestat de liberă practică. Pot participa la workshop și studenți sau alți specialiști însă fără a primi credite. Workshop-ul cuprinde 10 ore și se va desfășura între orele 9.00-19.00. Se vor acorda 10 credite din partea Colegiului Psihologilor din România. Taxa este 250 lei. Pentru achitarea taxei de participare vă rugăm trimiteți un mail la adresa de mail sperpsi@gmail.com cu următoarele date: Nume prenume/ Date firmă, CNP/CUI, Adresa, nr de telefon. Veți primi pe mail toate detaliile necesare efectuării plății. Rezervarea locurilor se face după ce primim confirmarea de plată. Pentru detalii și informații suplimentare: Corina Acriș, e-mail: corinaacris@yahoo.com”, se arată în comunicatul dat publicității de Institutul SPER.
    În cadrul workshop-ului vor fi abordate următoarele teme: cauze ale infidelității. De la dragostea romantică la iubirea asumată/ responsabilă. Rolul atașamentului și al emoțiilor asociate în relațiile de iubire ale adultului. Pattern-uri de bază în infidelitate. Pattern-urile transgeneraționale de infidelitate. Rănile din copilărie și impactul lor asupra relației de cuplu; impactul psihologic al adulterului: răspunsul partenerului înșelat și răspunsul partenerului implicat în relația extraconjugală; puncte de blocaj în terapia cuplurilor în care a existat un adulter. Intervenții terapeutice; reconectarea partenerilor după relația extraconjugală și reconstruirea încrederii între ei; eliberarea partenerilor din capcana rolurilor „victimă”și „persecutor”, asumarea de către fiecare partener a părții lui de responsabilitate pentru situația prezentă și repoziționarea lor în moduri care construiesc încrederea; construirea unei noi viziuni a relației bazată pe „noi”; abordarea experiențial simbolică prin utilizarea ritualurilor terapeutice.
Formator va fi lectorul asociat dr. Corina Acriș, psihoterapeut formator și supervizor PEU, psihoterapeut formator și supervizor terapie de familie, lector universitar dr. asociat Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, cu competențe în psihologie clinică, consiliere și psihoterapie copil, cuplu, familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here