VIDEO: Filmele ”Get Out” și ”Call Me By Your Name”, laureatele premiilor Sindicatului Scenariștilor Americani (WGA)

0
301


Filmele ”Get Out” și ”Call Me By Your Name” au fost marele câștigătoare ale premiilor Sindicatului Scenariștilor Americani (WGA – Writers Guild of America), fiind distinse duminică cu trofeul pentru cel mai bun scenariu original și, respectiv, cel mai bun scenariu adaptat, relatează EFE. Regizorul mexican Guillermo del Toro era nominalizat pentru filmul ”The Shape of Water”, împreună cu Vanessa Taylor, la categoria cel mai bun scenariu original, dar până la urmă premiul i-a fost înmânat lui Jordan Peele pentru ”Get Out”. Au optat pentru trofee și filmele ”The Big Sick”, ”I, Tonya” și ”Lady Bird”.
La rândul său, James Ivory pentru ”Call Me By Your Name” s-a impus în disputa pentru cel mai bun scenariu adaptat în fața filmelor ”The Disaster Artist”, ”Logan”, ”Molly’s Game” și ”Mudbound”. Premiile WGA, care s-au desfășurat în două gale simultane la Los Angeles și New York, au recompensat și producția de televiziune ”The Handmaid’s Tale” la categoria serial dramatic și ”Veep” pentru cea mai bună comedie de televiziune. De asemenea scenariul filmului ”Jane” a fost premiat la categoria documentare.
La ediția din 2017, Barry Jenkins și Tarell McCraney au câștigat premiul pentru scenariu original pentru „Moonlight”, o dramă despre viața unui tânăr de culoare din Miami care se luptă să-și formeze o identitate. Eric Heisserer a primit la rândul său premiul Sindicatului scenariștilor americani pentru scenariul adaptat al producției science-fiction „Arrival”, bazată pe o povestire scurtă a scriitorului Ted Chiang. „Command and Control” a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu de documentar.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here