ULTIMA ORĂ! A murit profesoara de pian și vioară Anica Ghinea

0
4327


Lumea artistică din Focșani este în doliu după ce profesoara de pian și vioară Anica Ghinea a încetat din viață. Aceasta a fost răpusă de un stop cardio-respirator. Deși se pensionase, profesoara încă mai preda la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu”. Potrivit informațiilor furnizate de profesoara Doina Colavini, Anica Ghinea a predat decenii întregi vioară și pian, insuflându-le elevilor săi dragostea pentru muzică și artă în general. „A fost un profesor implicat, care muncea mult și cu dăruire pentru elevi și muzică. A avut mereu rezultate deosebite, atât la vioară cât și la pian, mulți dintre elevii dumneaei ajungând muzicieni cunoscuți în orchestrele din țară. Suntem surprinși de cele întâmplate. Dumnezeu să o odihnească”, ne-a spus profesoara de pian Doina Collavini, inspector școlar de specialitate la IȘJ Vrancea și totodată colegă de cancelarie cu Anica Ghinea.  
Și colegii de cancelarie își exprimă regretul pentru pierderea profesoarei Anica Ghinea. „Sujitorii armoniilor și ai frumosului, din Liceul de Artă  „Gh. Tattarescu” Focșani, trăiesc la unison sentimente de durere la despărțirea de colega de muncă și prietenă de profesie, profesoara Anica Ghinea. De-a lungul timpului a călăuzit elevii liceului pe drumul muzicii, promovând gustul pentru frumos și insuflând respect pentru valorile artistice. Cele mai mari bucurii le-a avut prin reușitele elevilor dânsei alături de care s-a remarcat și a scris o pagină în istoria liceului nostru. Respect și imensă prețuire pentru memoria și faptele distinsei doamne profesoare. Dumnezeu să o ierte și să o așeze în lumea celor buni și drepți. Pios omagiu!”, transmit colegii de la Liceul de Artă.
Profesoara avea 68 de ani și provenea dintr-o familie de muzicieni. Potrivit unor surse din apropierea familiei, profesoara va fi înmormântată mâine. 
Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate. 
Dumnezeu să o odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here