Tabără de instrucție în zona cabanei militare Soveja din Munţii Vrancei

0
717


    În perioada 06.02-16.02.2018, 9 militari din cadrul Batalionul 84 Asigurare Date „Mărăști”, unitate din compunerea Brigăzii 8 LAROM desfãșoarã, alături de colegii din cadrul Brigăzii 9 Mecanizate și ai Regimentului 52 Artilerie Mixtă, în zona cabanei militare Soveja din Munții Vrancei, o tabără de instrucție pe timp de iarnă.
    Timp de zece zile, cercetașii vor trãi în condiții de izolare, vor exersa tehnicile de procurare și pregătire a hranei, modalități de confecționare a capcanelor și de aprindere a focului în ascuns, amenajarea diferitelor tipuri de adăposturi, proceduri de orientare și deplasare în teren muntos și împădurit, marșuri prin care își vor testa limitele fizice și psihice. De asemenea, vor executa misiuni specifice cercetării, de culegere și transmitere a informațiilor, dar și exerciții tactice care vor viza amenajarea unor posturi de observare și angajarea diverselor obiective.
    Pe timpul executării unui marș, militarii batalionului au acordat primul ajutor unui copil din zonă, accidentat ușor. „Am învățat să ne adaptăm la toate condițiile de vreme și teren, ne-am testat rezistența fizică și psihică, reușind să îndeplinim cu succes toate obiectivele și misiunile încredințate pânã în acest moment”, a precizat plutonierul major Onofrei Florin, conducătorul detașamentului Batalionului 84 Asigurare Date.

Foto: Batalionul 84 Asigurare Date
Sursa: Facebook/Brigada 8 LAROM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here