Șoferi beți, depistați în trafic de polițiști

0
466


INFOPOL

La data de 11 februarie a.c., ora 08.40, polițiștii Serviciul Rutier au identificat în trafic, pe DN 2 E 85, pe raza comunei Dumbrăveni, un bărbat, de 27 ani, din comuna Obrejița, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Cel în cauză avea o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 12 februarie a.c., ora 04.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au depistat un bărbat, de 24 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Independenței. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,60 mg/l alcool în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!

Fiți responsabili în trafic! Alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.
Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea reamintește că, în cazul depistării unui conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice la volan, în funcție de concentrația de alcool, fapta se poate încadra astfel:
– Contravenție: când aparatul alcooltest afișează o valoare sub 0,4 mg alcool pur în aerul expirat. Se sancționează cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
– Infracțiune: când aparatul alcooltest indică o concentrație de peste 0,4 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Mai mult, dacă șoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracțiuni, permisul de conducere se anulează!
Atenție șoferi! Potrivit art. 337 din Codul Penal: Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Radare

DN2-E85: Călimănești – Haret; Pufești – Domnești; Garoafa – Bizighești;
Golești – Garoafa; Golești – Focșani; Dumbrăveni – Urechești; Sl. Bradului -Obrejița; Urechești – Popești; Focșani; Mărășești; Adjud;
DN 23: Răstoaca; Vulturu

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here