Regizorul Guillermo del Toro va prezida juriul celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia

0
288


Regizorul mexican Guillermo del Toro, câștigătorul Leului de Aur la Festivalul de Film de la Veneția (Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica della Biennale di Venezia) de anul trecut pentru „The Shape of Water”, va prezida juriul celei de-a 75-a ediții a acestui faimos festival, care va avea loc la sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie, au anunțat luni organizatorii, citați de AFP și DPA.
Decizia a fost luată de consiliul de administrație al Bienalei de la Veneția, din care face parte Mostra, la propunerea directorului festivalului, Alberto Barbera, se indică într-un comunicat de presă al organizatorilor. „Să fiu președintele Mostrei este o imensă onoare și o responsabilitate pe care o accept cu respect și recunoștință”, a declarat Guillermo del Toro (53 de ani), citat în comunicat. Del Toro „va fi un președinte (al juriului) genial, curios și entuziast”, a indicat directorul festivalului, Alberto Barbera, salutând „imaginația plină de viață, sensibilitatea neobișnuită și încrederea în puterea imaginilor” a regizorului mexican.
Consacrat anul trecut cu „The Shape of Water”, Guillermo Del Toro este nominalizat de 13 ori la următoarea ediție a premiilor Oscar, inclusiv la categoriile „Cel mai bun regizor” și „Cel mai bun film”. După un început de carieră consacrat machiajului și efectelor speciale, cineastul și-a câștigat recunoașterea la nivel mondial cu „Cronos” (1993), un film fantastic prezentat la Cannes, printre succesele sale numărându-se ulterior „The Labyrinth of Pan” (2006), „Hellboy” (2007), „Pacific Rim” (2013) și „Crimson Peak” (2015).
Cea de-a 75-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția se va desfășura pe faimosul Lido în perioada 29 august-8 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here