GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Victorie reconfortantă în fața unui adversar dificil!

0
484


    Echipa de handbal a Focșaniului a obținut, duminică seara, o victorie reconfortantă în fața unei adversare în fața căreia nu a prea suflat de când se află în Liga Națională! Dintre cele cinci întâlniri anterioare, dintre care, patru, câștigate de vasluieni, nici una nu a avut încărcătura de importanță a celei din 11 februarie! Dacă ar fi pierdut acum, handbaliștii pregătiți de profesorii Viorel Ciubotaru, Bogdan Voica și Alexandru Ascinte, ar fi pierdut și contactul cu băimărenii aflați pe locul al optulea. Și ar fi rămas fără șanse reale de ieșire din zona play-out-ului, cu doar șapte puncte la activ. Vasluienii, dacă ar fi câștigat, așa cum au declarat înainte de venirea la Focșani, ar fi avut motive să creadă că pot sprinta spre play-off. Sau măcar și-ar fi mărit zestrea pentru play-out.
    În consecință, au venit în Sala Polivalentă ca să  câștige. Au făcut pentru aceasta ceea ce le-a adus multe reușite pănă acum: au jucat extrem de agresiv, de multe orin dincolo de limita regulamentului, obstrucționist și au încercat să valorifice calitățile de marcatori ale excelenților Mihai și Gabriel Bujor, gemenii golului, jucători de națională. În poartă cu Tenghea și Pralea, ambii foști internaționali, și cu apăare aproape de netrecut, vasluienii au făcut în prima repriză din CSM Focșani o echipă de pluton. Gazdele au părut fără vlagă în aruncările la poartă și nu au avut decât forța de a sta la unul-două goluri în spatele adversarilor. În pauză, în vestiarul focșănenilor s-a întâmplat modificarea de partitură și de interpreți, care a readus în Polivalentă jocul aerisit și rapid al focșănenilor, pe fondul aceleiași apărări neiertătoare în spatele căreia s-a aflat un Shota Tevzadze la cel mai bun nivel al său de când este la Focșani. Oaspeții au fost complet surprinși, nu le-a mai reușit mare lucru în atac, apărarea a făcut tot mai greu față ofensivei focșănene și scorul a curs, firesc, spre un scor final de 21-16.

Gabriel Bujor, golgeter fair-play!
Dincolo de duelul celor două formații, a existat și un duel de unu la unu între Gabriel Bujor și Shota Tevzade, cu câștig net pentru apărătorul Focșaniului. În joc, internaționalul vasluian a părut exasperat de intervențiile lui Shota pe care nu l-a putut bate nici de la 7 metri, nici din extremă, nici din poziție de inter! După meci, Gabriel Bujor a mers la Shota, l-a îmbrățișat și la felicitat într-un fumos gest de fair-play, dar și de recunoaștere a valorii. Ca de la internațional la internațional.

Victoria echipei, a staff-ului tehnic, a spectatorilor! 
Victoria CSM Focșani 2007 a fost a echipei, sigură pe mijloacele sale, pe forța sa de joc, a fost victoria inspirației, științei handbalistice a staff-ului tehnic. A muncii dense și grele de la antrenamente, a unui tonus foarte bun, a așezării valorilor individuale într-un ansamblu ce funcționează din ce în ce mai performant, a maturității! Dar și a superbului public focșănean, cel care i-a purtat pe jucători, prin valurile sale repetate și susținerea aproape permanentă, spre un rezultat foarte bun! De fapt, semnalul susținerii oferite de public a venit chiar de la prezentarea echipei, atunci când specatorii au reacționat la apelul galeriei și au ridicat foi albe și albastre realizând un mare steag alb-albastru al culorilor clubului!
De aplaudat îndelung și ideea și împlinirea ei ca și mișcarea în valuri de susținere a celor peste 1000 de spectatori prezenți la joc!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here