Cetățenii comunei Mera riscă să rămână cu gunoiul menajer în bătătură; firma colectoare este nemulțumită de sumele încasate

0
810


Comuna Mera riscă să rămână fără serviciu de colectare a gunoiului menajer de la populație. Conducerea Primăriei Mera i-a anunțat pe locuitorii comunei că firma care se ocupă de colectarea gunoiului nu vrea să mai vină din cauza cheltuielilor foarte mari pe care trebuie să le facă. Mașina care colectează gunoiului nu a venit sâmbăta trecută în comună.
Anunțul că nu are cine să mai colecteze gunoiul a fost făcut pe pagina de facebook a comunei, iar reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară. „Ne prezentăm scuze deoarece mașina de gunoi nu a venit în această sâmbătă pentru a colecta gunoiul de pe raza comunei. Motivul pentru neefectuarea acestui serviciu este că furnizorul nu mai dorește să colecteze gunoiul, argumentând că suma pe care o plătește instituția noastră este insuficientă pentru acoperirea cheltuielilor cu transportul până la groapa de gunoi de la Brăila și plata gunoiului (tone), iar majoritatea societăților nu au încheiat (au refuzat) contracte cu firma pentru colectarea gunoiului în condițiile în care doresc să predea gunoi la mașina de gunoi, cantitatea fiind mai mare și implicit cheltuielile”, a anunțat pe facebookul comunei Mera viceprimarul Milică Măcrinoiu „responsabil cu administrarea comunei”.
Oamenii din comună sunt nemulțumiți de situație și amenință să ducă gunoaiele în curtea primăriei. „Foarte bine. O să aducem gunoiul în curtea primăriei”, „De vine, de nu vine, tot le dau foc în grădină”, „Ce fac eu îl pun în saci și îl duc la Odobești la groapă”, sunt câteva din mesajele postate de cetățeni. Alții fac haz de necaz și spun că își vor face propriile gropi de gunoi: „(…) fiecare să ne facem groapă de gunoi proprie în fundul grădinii și să nu îl mai înstrăinăm”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here