Biserica Catolică a recunoscut cel de-al 70-lea miracol de la Lourdes

0
470


Vindecarea în 2008 a lui Bernadette Moriau, o măicuță franceză de 69 de ani afectată de o gravă invaliditate, după un pelerinaj la sanctuarul Lourdes a fost recunoscută ca ”miraculoasă” duminică de către episcopul de Beauvais, informează AFP. Acesta este cel de-al 70-lea miracol recunoscut de Biserică în 160 de ani. Precedentul miracol a fost recunoscut în 2013. ”A îndrăzni să spui că Dumnezeu a intervenit prin vocea unui miracol în existența unei persoane este un lucru impresionant. Înțeleg să acționez în calitate de episcop de Beauvais și că acest lucru are ecou asupra Bisericii din Franța și din lumea întreagă”, a declarat pentru AFP monseniorul Jacques Benoît-Gonnin.
Născută în nordul Franței în 1939, sora Bernadette Moriau s-a confruntat cu dureri lombo-sciatice din 1966, de la vârsta de 27 de ani. În ciuda a patru intervenții chirurgicale, se deplasa cu dificultate și nu a mai putut să-și exercite meseria de infirmieră. În iulie 2008, călugărița a participat la pelerinajul de la sanctuarul de la Lourdes, în sud-vestul Franței, unde a primit ritualul ungerii bolnavului. Când s-a întors, la 11 iulie 2008, ”a simțit o senzație neobișnuită de relaxare și de căldură în tot corpul” și ”a auzit un fel de voce interioară care i-a cerut să renunțe la corset și la atele”, potrivit comunicatului diocezei.
Sora Bernadette Moriau a întrerupt în aceeași zi toate tratamentele. ”Observând că vindecarea respectivă a fost bruscă, rapidă, completă și durabilă și a rămas fără explicație în stadiul actual al cunoștințelor noastre științifice”, monseniorul Jacques Benoît-Gonnin a declarat ”caracterul miraculos și valoarea semnului divin al vindecării sorei Bernadette Moriau obținută prin intervenția (…) Fecioarei Maria”, se precizează în textul transmis către AFP. După alte examinări medicale, expertize și trei reuniuni colegiale la Lourdes (2009, 2013 și 2016), Biroul de constatări medicale a putut confirma ”caracterul neprevăzut, instantaneu, complet, durabil și inexplicabil al vindecării”.
În noiembrie 2016, la Lourdes, cu ocazia reuniunii anuale, comitetul medical internațional din Lourdes a confirmat ”vindecarea inexplicabilă, în stadiul actual al cunoașterii științifice”. O conferință de presă este programată pentru marți dimineața la Beauvais, în prezența sorei Bernadette, a episcopului de Beauvais și a președintelui Biroului de constatări medicale din Lourdes, Alessandro de Franciscis. Lourdes, locul unde Fecioara i s-a arătat în 1858 lui Bernadette Soubirous, potrivit Bisericii Catolice, a devenit unul dintre principalele locuri de pelerinaj catolic din lume, vizitat de aproximativ patru milioane de pelerini în fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here