Bărbat BĂTUT CU VĂTRAIUL de bătrâna pe care ar fi încercat să o VIOLEZE

0
2782


    Un bărbat de 67 de ani, din comuna Vrâncioaia, a „poftit” la o bătrână de 82 de ani, din comuna Tulnici. Potrivit unor surse, fapta ar fi fost comisă la data de 7 februarie a.c., iar o zi mai târziu, adică pe 8 februarie, s-a făcut  sesizarea la Secția 8 de Poliție Rurală Tulnici. În urma probelor administrate de politiști, la data de 11 februarie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ieri a fost prezentat magistraților de la Judecătoria Focșani cu propunere de arestare preventivă, sub acuzația de tentativă la viol.
Principalul suspect ar fi mers la locuința femeii pentru a discuta cu fiul acesteia, care însă nu era acasă. În acel moment, musafirul ar fi intrat în casă peste bătrână și i-ar fi ridicat fusta. Când și-a dat seama de intențiile musafirului, bătrâna a luat vătraiul de la sobă și l-a lovit cu el, moment în care principalul suspect a renunțat la idee și a plecat din casa femeii.
Ieri, judecătorii au respins propunerea procurorilor și au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Principalul suspect nu a recunoscut fapta. „(…) respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, privind arestarea preventivă a inculpatului G(…) Vasile, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la viol, (…) aflat în stare de reținere în Arestul IPJ Vrancea. (…) ia față de inculpatul G(…) Vasile măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 12.02.2018, ora 20.00, până la data de 12.04.2018 . (…) pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat. (…) pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligații: – să nu depășească raza comunei Vrâncioaia, jud. Vrancea, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului, sau a judecătorului de drepturi și libertăți; – să nu se apropie de persoana vătămată C(…) I(…) și de martorii Å¢(…) M(…) și C(…) C(…) și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale; (…) atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. (…) stabilește ca organ de supraveghere Postul de Poliție al comunei Vrâncioaia (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru inculpat și de la comunicare pentru procuror. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 12.02.2018, ora 14.45.”, se arată în hotărârea instanței.

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here