VIDEO: Un avion cu 71 de persoane la bord s-a prăbușit în apropiere de Moscova

0
442


    Un avion de pasageri al companiei ruse Saratov Airlines s-a prăbușit duminică după-amiază în regiunea Moscova, toate cele 71 de persoane aflate la bord pierzându-și viața, informează agențiile ruse de presă TASS și Interfax, citate de Reuters și AFP. Avionul, de tipul Antonov AN-148, decolase de pe aeroportul moscovit Domodedovo, având ca destinație orașul Orsk, din apropierea frontierei cu Kazahstanul. La câteva minute după decolare aparatul a dispărut de pe ecranele radarelor. Cei 65 de pasageri și 6 membri ai echipajului ‘nu au avut nicio șansă de supraviețuire’, iar resturile aeronavei sunt împrăștiate pe o rază de circa un kilometru, a declarat agenției Interfax o sursă din Ministerul rus al Situațiilor de Urgență.

    În condițiile în care la Moscova și în vecinătatea ei continuă să ningă, presa rusă a transmis că echipele de urgență au ajuns cu greu la locul prăbușirii, personalul fiind nevoit să parcurgă o anumită distanță pe jos. Imaginile difuzate de televiziunile ruse arată resturi ale avionului, de culoarea portocaliu – cum sunt vopsite avioanele companiei Saratov Airlines – și împrăștiate pe câmpul înzăpezit. ‘Echipele de salvare au reușit să ajungă la locul prăbușirii. Sunt multe corpuri și fragmente de corpuri umane’, a declarat o sursă pentru Interfax.
    Nu este clară deocamdată cauza prăbușirii. Unii martori au spus că au văzut flăcări ieșind din avionul care pierdea altitudine. Ministrul rus al transporturilor, Maxime Sokolov, a venit și el la fața locului, unde a anunțat deschiderea unei anchete. Președintele Vladimir Putin a transmis condoleanțe familiilor victimelor.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here