Un tricou cu un desen reprezentându-l pe papa Francisc zburând ca Superman va fi semnat de celebrităţi și vândut în scopuri caritabile

0
386


Vaticanul a lansat o campanie prin care un tricou cu un desen reprezentându-l pe papa Francisc zburând ca Superman va fi semnat de celebrități din lumea sportului, spectacolului și culturii și va fi scos la licitație pentru a finanța mai multe opere caritabile, relatează joi EFE. Secretariatul Sfântului Scaun a lansat joi această campanie sub numele #OrdinaryHeroes iar banii colectați la licitație vor fi destinați acțiunilor de binefacere în care este implicat Vaticanul.
Primul care a semnat tricoul este fostul fotbalist Francesco Totti, care asemeni altor campanii virale a predat ștafeta, numind următoarea vedetă la care va merge tricoul pentru a fi semnat: Diego Armando Maradona. Vedeta fotbalului argentinian va nominaliza la rândul său altă vedetă care va semna acest tricou pe care este imprimat un desen reprezentându-l pe papa Francisc și care a apărut sub formă de graffiti pe o stradă din Roma. Intitulat ‘Superpapa’, graffitiul este o creație a artistului urban Maupal.
Desenul îl reprezintă pe papa Francisc ca un superou zburând cu pumnul în sus ca Superman, iar în cealaltă mână purtând celebra lui servietă neagră din care apare un fular în dungi roșu-albastru, culorile clubului San Lorenzo de Almagro, echipa de fotbal argentiniană pe care o susține papa. „Sunt fericit să pot participa la inițiativa #OrdinaryHeroes, acei eroi care realizează în fiecare zi acțiuni extraordinar de normale pentru a face lumea mai bună”, spune Totti în clipul de prezentare a acestei campanii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here