Laurențiu Muscalu publică luni un interviu cu Gheorghe Hagi, omul care a transformat extraordinarul în obișnuit. Născut la 5 februarie 1965, în Săcele-Constanța, Gheorghe Hagi a fost un purtător clasic de număr 10 (conducător de joc). Se remarcă în teren prin prin tehnica sa, prin viziunea jocului, prin șuturile sale și prin creativitatea sa.
Gheorghe Hagi are mai multe supranume. Majoritatea îl cunosc pe Gică Hagi ca «Maradona din Carpați». Pentru fanii lui Galatasaray, el este «Comandantul». În România supranumele său este simplu, «Regele». În România, Hagi este considerat de departe cel mai bun jucător din istorie. „Pentru mine, fotbalul a fost întotdeauna o bucurie. Este un sport pe care l-am iubit întotdeauna. Lumea se naște cu abilități diferite și cu un destin scris. Al meu a fost să devin fotbalist„, a spus Hagi.
Gheorghe Hagi a început să joace fotbal la vârsta de 10 ani, la Farul Constanța, echipă la care a și debutat în Divizia A, la 1
scia, Barcelona și Galatasaray. Pe 24 aprilie 2001 are loc meciul sau demonstrativ de retragere („Gala Hagi”). La București, pe stadionul Național, o selecționată a României înfruntând o selecționată mondială (Stelele Lumii).
Ca antrenor, Hagi a pregătit naționala României (2001), Galatasaray (2004-2005/ 2010-2001), Bursaspor (2003-2004), Steaua (2007), Poli Timișoara (2005-2006) și FC Viitorul Constanța (2014 – prezent).
La data de 6 aprilie 2009, fondează Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, școală de fotbal care are ca obiectiv descoperirea și pregătirea tinerelor talente pentru fotbalul de performanță, și FC Viitorul Constanța, club de seniori care și-a început activitatea competițională în anul înființării când a preluat locul cedat de CS Ovidiu în Liga a III-a. Își încununează munca din Academie și FC Viitorul în anul 2017, atunci când Gheorghe Hagi a reușit performanța uimitoare de a câștiga titlul național alături de FC Viitorul Constanța, proiectul gândit, scris, început și dezvoltat de „Rege”. „Hagi e făcut din muncă. Asta a fost soarta mea, mi-am făcut-o. Mi le asum și mi le voi asuma întotdeauna când vor fi. M-am născut să câștig, nu m-am născut să exist. Nu m-am născut cel mai bun, ci am devenit, prin muncă și sacrificiu„, a mai spus Gheorghe Hagi.