Arest la domiciliu înlocuit cu control judiciar pentru o femeie judecată pentru trafic de droguri

0
937


Judecătorii de la Tribunalul Vrancea au dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul unei femei, acuzate de trafic de droguri. În dosar sunt judecate mai multe persoane.
Admite cererea formulată de inculpata Z(…) Mariana prin apărător, de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. (…) dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu dispusă față de inculpata (…), cu măsura controlului judiciar (…) până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile. Obligă inculpata (…) ca pe durata controlului judiciar să respecte obligațiile (…): – să se prezinte la instanța de judecată ori de câte ori este chemată; – să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; – să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa – Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea – Serviciul Supravegheri Judiciare – Poliția municipiului Focțani, județul Vrancea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; – să nu depățească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a instanței de judecată; – să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență; Stabilește organ de supraveghere Inspectoratul de Poliție al Județului Vrancea – Biroul Supravegheri judiciare – Poliția municipiului Focșani. Atrage atenția inculpatei (…) că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. (…) constată legalitatea și temeinicia măsurii arestului la domiciliu dispusă față de inculpații: B(…) Olguța, N(…) Nistor-Vasile, B(…) Argint, V(…) Viorel și N(…) Ionuț (…) menține măsura arestului la domiciliu a inculpaților: 1. B(…) Olguța, 2. N(…) Nistor-Vasile, 3. B(…) Argint, 4. V(…) Viorel, 5. N(…) Ionuț, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile. Menține obligațiile impuse (…). Permite inculpaților B(…) Olguța și B(…) Argint ca pe toată durata măsurii arestului la domiciliu să aibă acces și la apartamentul (…) aflat în același imobil situat în Focșani (…). Permite inculpatului V(…) Viorel ca pe toată durata măsurii arestului la domiciliu să aibă acces și la apartamentul (…) aflat în același imobil situat în Focșani (…). Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, azi, 09.02.2018″, este decizia Tribunalului Vrancea.
Reamintim că mai multe persoane au fost arestate după ce, la data de 25 septembrie 2017, polițiștii Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și Galați, sub coordonarea procurorilor DIICOT – BT Vrancea, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au surprins în flagrant delict două persoane în timp ce cumpărau substanțe etnobotanice de la un bărbat de 30 ani, din județul Galati. În Vrancea, perchezițiile au fost afectuate în Blocul G2 din Bahne, dar și în locații din cartierele Sud și Gară. Pe rând, persoanele respective au scăpat de arest.
Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here