Trei ani de închisoare pentru că a lovit un bărbat, care a murit după ce s-a lovit cu capul de ciment

0
741


Tânărul de 22 de ani, din Vulturu, acuzat că a lovit cu pumnul un bărbat de 33 de ani, care a murit după ce a căzut și s-a lovit cu capul de ciment, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu executare. Decizia este definitivă. „Admite apelurile declarate de părțile civile (…). Desființează, în parte, sentința penală (…) pronunțată de Tribunalul Vrancea (…) și, în rejudecare: Înlătură dispozițiile privind soluționarea laturii penale a cauzei. Condamnă pe inculpatul N(…) Petrică la o pedeapsă la 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, (…) Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reținerii și arestării de la 03.04.2017 până la 18.10.2017. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. (…) Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi 08.02.2018”, este decizia Curții de Apel Galați.
Pe fond, la Tribunalul Vrancea, bărbatul a fost condamnat la 3 ani, dar cu suspendare, și la plata pensiei de întrețire pentru copiii bărbatului mort, până la majorat. De asemenea, mama copiilor ar trebui să primească 50 de mii de lei daune morale, iar copiii câte 25 de mii de lei daune morale. Către
Spitalul Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați, bărbatul trebuie să achite peste 9 mii de lei, Spitalului Județean Focșani puțin peste 31 de lei, iar Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea 381 lei. De asemenea, tot judecătorii de la Tribunalul Vrancea au revocat măsura arestului la domiciliu.
„Respinge cererea privind completarea încadrării juridice (…) Condamnă pe inculpatul Neculai Petrică, pentru (…) ,,loviri sau vătămări cauzatoare de moarte,, la 3( trei) ani închisoare și 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev.de art. 66 lit.a,b C.pen. (…) Scade din pedeapsă perioada de la 03.04.2017 până la 18.10.2017. (…) suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani. Pe durata termenului de supraveghere obligă condamnatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probațiune Vrancea la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunțe în prealabil schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență; – să urmeze un curs de pregătire școlară ori calificare profesională; –    să presteze 100 zile de muncă neremunerată la Biserica Sf. Ioan Botezătoru din comuna Vulturu, județul Vrancea; Supravegherea executării obligațiilor se va realiza de către Serviciul de Probațiune Vrancea. Atrage atenția inculpatului asupra consecințelor nerespectării termenului de supraveghere. Admite acțiunea civilă promovată de C(…) Elena în nume propriu cât și pentru minora (…). Obligă inculpatul la plata pensiei de întreținere pentru minorul (…), născut la data de 12.11.2008, pentru minora (…), născută la data de 03.11.2004 cu  suma de câte 200 lei luna începând cu 25.03.2017 și până la majorat, minora fiind reprezentată de mama lor, C(…) Elena. Obligă inculpatul la 50.000 lei  daune morale către C(…) Elena. Obligă inculpatul la 25.000 lei daune  morale către minorul (…) și 25000 lei daune morale către minora (…). Încunoștiințează Direcția Generală Asistență Supraveghere Protecția Copilului Vrancea și Serviciul de Auroritate Tutelară din cadrul Unitatea Administrativ Teritorială Vulturu, cu privire la instituirea curatelei și autorizarea actelor privind drepturilor patrimoniale ale minorilor (…) și (…). Obligă inculpatul la 9109,48 lei cheltuieli spitalizare către Spitalul Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați, 31,41 lei către Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon,, Focșani, 381,50 lei către Serviciul de Ambulanță Vrancea, cu dobânzile legale până la achitare. Revocă măsura arestului la domiciliu a inculpatului. Obligă inculpatul la 5000 lei cheltuieli judiciare către stat din care: -932 lei contravaloare raport expertiză medico legală efectuată de Serviciul Clinic Medico Legal Galați; -260 lei asistență juridică (…); -195 lei asistență juridică (…); -195 lei asistență juridică (…); -500 lei cheltuieli urmărire penală. (…) obligă inculpatul la prelevarea probelor biologice în vederea prelucrării lor în cadrul SNDGJ. (…) Hotarâre (…) 18.10.2017”, este decizia luată pe fond de Tribunalul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here