Magistrații Tribunalului Vrancea au menținut măsura controlului judiciar în cazul fostului șef de post de la Cîmpuri, Gabriel Avram, acuzat de fapte de corupție. Decizia nu este definitivă. „(…) constată legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă față de inculpatul Avram Gabriel, prin Incheierea din data de 15.12.2018 a Curtii de Apel Galați, (…), măsură pe care o menține, cu același conținut privind obligațiile stabilite prin aceasta încheiere. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședința publică astăzi, 05.02.2018”, este decizia judecătorilor de la Tribunalul Vrancea.
Polițistul a fost trimis în judecată alături de fratele său, polițist și el, tatăl lor, dar și alte două persoane. Într-un comunicat al DGA se arăta că fostul șef de post de la Cîmpuri, în perioada ianuarie – august 2016, ar fi primit în mod repetat de la B.M., prin intermediul tatălui său, diferite cantități de material lemnos provenit din exploatarea ilegală a fondului forestier aparținând ocolului silvic unde un alt inculpat avea calitatea de pădurar, pentru a nu dispune măsuri de constatare și sancționare a delictelor silvice săvârșite. De asemenea, la data de 13.07.2016, luând cunoștință de faptul că pădurarul ar fi condus fără a poseda permis de conducere o motocicletă cu număr fals de înregistrare și a provocat un accident de circulație a cărui victimă a fost el însuși și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției, polițistul nu ar fi dispus măsuri potrivit atribuțiilor de serviciu, în vederea constatării accidentului rutier și a infracțiunilor săvârșite și l-ar fi ajutat pe făptuitor și pe soția acestuia, trimisă și ea în judecată, să ascundă urmele infracțiunilor. De asemenea, femeia, în perioada ianuarie – august 2016, l-ar fi ajutat pe soțul său, pădurar, să remită în mod repetat agentului de poliție diferite cantități de material lemnos, pentru ca acesta să nu întocmească acte de constatare a delictelor silvice pe care le-ar fi săvârșit soțul său.
Anchetatorii au mai spus că la data de 13.02.2016, Gabriel Avram ar fi divulgat unei persoane date nedestinate publicității, referitoare la efectuarea unor activități de control. Tot el ar fi determinat un pădurar să emită în fals un aviz de însoțire secundar, prin care se atesta în mod nereal faptul că i-a fost livrată cantitatea de 2 mc lemn foc suspectului A.G.. Ulterior, polițistul ar fi determinat pe un alt agent de poliție să întocmească în fals un procesul-verbal pentru constatarea unei contravenției silvice. În aceeași cauză, a fost trimis în judecată și fratele polițistului, la rându-i om al legii, pentru că ar fi deținut produse accizabile (băuturi alcoolice distilate – rachiuri și țuică).