GALERIE FOTO: Sediul Primăriei comunei Vulturu, sfințit de un sobor de zece preoți; clădirea a fost extinsă și modernizată

0
1971


Autoritățile locale din Vulturu au participat, vineri, la slujba de sfințire a sediului primăriei, care în ultimul an a fost supusă unui amplu proces de reabilitare, fiind și extinsă. Slujba a fost oficiată de un sobor de zece preoți, din localitate și invitați, în frunte cu părintele protopop Eduard Bran și cu părintele Ștefan Stanciu, fost consilier al Patriarhului Teoctist, fiu al comunei. Alături de autoritățile din Vulturu a fost prezent și deputatul PSD de Vrancea Dragoș Bîrlădeanu, viceprimarul municipiului Focșani Ionuț Mersoiu, Viorel Mîrza – primarul comunei Vîrteșcoiu, directorul Spitalului Județean – Constantin Mîndrilă, fostul șef al IPJ Vrancea – Ionel Popescu, profesorul Dumitru Săndulachi, un apropiat al comunei Vulturu, consilierii locali, profesorii de la școala din localitate, dar și simpli cetățeni, care au vrut să vadă cu ochii lor interiorul sediului primăriei.
„Am ales această zi, să sfințim acest locaș. S-a impus să reablităm sediul pentru că Primăria comunei Vulturu, o partea din ea, jumătate, avea o vechime foarte mare, avea un acoperiș putred și multe altele. Am propus, Consiliul Local a fost de acord, în marea majoritate, și am reabilitat primăria. Am ales această zi, zi de sărbătoare, Întâmpinarea Domnului, zi frumoasă, zi pe care am așteptat-o cu mare drag, să trăim această emoție, emoție pentru că acest locaș reprezintă comuna noastră, reprezintă cetățenii comunei noastre. Nu vă ascund că atunci când am venit în funcție, am mers și eu în vizită pe la alte primării și am găsit primării cochete, frumoase, care reprezintau oamenii din zonă. Nu îmi era rușine, dar nici nu mă simțeam bine, când știam ce locaș aveam noi. Mulțumim proiectantului, mulțumim constructorului, care cu o viteză mare și o calitate ridicată, a reușit în acest an să termine acest obiectiv. Am reușit să facem multe obiective în ultimii ani, Căminul Cultural, suntem foarte mulțumiți de activitatea cultură, avem peste 100 de copii în această activitate culturală. Să spunem că mergem pe drumul cel bun și ne rugăm Domnului să ne țină așa, să ajungă și comuna noastră în rândul celor cochete, cu un nivel de trai ridicat. Multumesc părinților pentru slujba frumoasă pe care au oficiat-o, domnilor consilieri, tuturor inivitaților. Avem o primărie frumoasă și sperăm că și colectivul din ea să fie la fel de bun, cum a fost și până acum”, a declatrat primarul Nicușor Păcuraru.

Investiție cu bani din bugetul local

Investiția a fost realizată din fonduri proprii, iar lucrările au costat aproximativ 100 de mii de euro. Edilul comunei Vulturu, Nicușor Păcuraru, a spus că decizia realizării acestei investiții a fost luată ca urmare a lipsei spațiilor necesare pentru desfășurarea activității administrației locale, dar și pentru că acoperișul era putred și ploua prin el. De asemenea, trebuie avut în vedere și faptul că sediul unității administrativ teritoriale a fost unul compus din mai multe clădiri, adăugate de-a lungul timpului. Cum spațiul devenise depășit, autoritățile au luat decizia extinderii cu o mansardă, unde s-au amenajat mai multe birouri și o sală de ședință. „Este o lucrare complexă, la finalul căreia avem 12 birouri, în care funcționarii primăriei își pot desfășura activitatea în condiții foarte bune, astfel încât cei peste 8.600 de locuitori ai comunei să aibă parte de servicii prompte, într-o perioadă de timp foarte scurtă”, a mai spus primarul Nicușor Păcuraru.
Este bine cunoscut faptul că autoritățile din Vulturu țin foarte mult la tot ceea ce înseamnă tradiție și folclor și nici de la evenimentul de vineri artiștii locali nu puteau să nu își bucure oaspeții cu cântece, dans și voie bună. Astfel, la finalul slujbei de sfințire, toți oaspeții au fost invitați în clădirea Căminului Cultural, unde au avut parte de un adevărat spectacol. Instrumentiștii de la fanfara „Vulturii Brass-Band” au interpretat câteva melodii, încheind cu „La mulți ani”. Lor le-au urmat dansatorii de la Ansamblul folcloric „Rapsodia vultureană”, pregătiți de coregraful Andrei Culicovschi. Aceștia au prezentat o suită de dansuri vrâncenești, spre încântarea oaspeților. De asemenea, toți cei prezenți au putut gusta din bucatele specifice comunei și nu numai, special preparate de gospodinele din sat pentru evenimentul de sfințire a sediului administrației locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here