Bărbaţii care RĂPEAU minore şi le obligau să se prostitueze, una dintre ele fiind bolnavă de LEUCEMIE, în arest la domiciliu

0
6280


    Magistrații de la Tribunalul Vrancea au admis, zilele trecute, cererea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea pentru prelungirea măsurii arestului la domiciliu a mai multor bărbați cercetați într-un dosar de trafic de minori și trafic de persoane.
    Măsura a fost prelugită pentru cinci persoane. „(…) dispune prelungirea măsurii arestului la domiciliu, dispusă față de inculpații: – H(…) VASILE, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de: constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și tentativă la infractiunea de viol (…); – Y(…) ONUR, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de: constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și viol (…); – B(…) ALIN, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de: constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane și trafic de minori (…); – C(…) BEBI, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de: constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane și trafic de minori (…); – F(…) ALEXANDRU, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de: constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane și trafic de minori (…)  pentru o perioada de câte 30 zile pentru fiecare dintre cei cinci inculpați, începând cu data de 22.01.2018 și până la data de 20.02.2018, inclusiv, cu respectarea obligațiilor stabilite pentru fiecare inculpat prin Încheierea pronunțată în dosarul nr. 3298/91/2017 de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curtii de Apel Galati la data de 23.11.2017. Conform art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. (…). Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare”, se arată în hotărârea instanței.
    Cei cinci bărbați au fost arestați preventiv în luna octombrie a anului trecut în urma unei acțiuni a procurorilor DIICOT – B.T Vrancea și a polițiștilor de la Crimă Organizată Vrancea. Într-un comunicat al DIICOT, trimis presei la momentul respectiv, se arăta că în cursul anului 2016,  inculpații H(…) Vasile, zis Botosu, Y(…) Onur, zis Turcu, C(…) Bebi și B(…) Alin au constituit un grup infracțional organizat având ca scop desfășurarea unor activități de trafic de persoane și trafic de minori în sensul de a recruta, de a transfera, de a adăposti, de a transporta și de a primi victime majore și minore în scopul exploatării sexuale, sumele de bani rezultate fiind însușite în majoritate sau în totalitate de către membrii grupului.
„Ulterior, în perioada mai-iunie 2017 la acest grup infracțional organizat a aderat și inculpatul F(…) Alexandru zis Taurul scopul  acestuia fiind același de a desfășura activități de trafic de persoane și minori. Din cursul anului 2016 și până în prezent (octombrie 2017-n.r) cei cinci inculpați nu au avut un loc de muncă stabil, au recrutat împreună sau separat și au exploatat separat sau în comun 6 victime majore și 3 victime minore, acestea fiind doar o parte dintre victimele identificate până în prezent. Modul de operare era cel specific acestei activități infracționale, în sensul că victimelor li se propunea începerea unei relații de prietenie sau de concubinaj, după care sub pretextul unor necesități de ordin financiar, prin constrângere, prin inducere în eroare și uneori prin răpire le determina să practice prostituția cu diferiți clienți de pe raza mai multor localități din România, existând date că unele dintre acestea au fost transportate și în străinătate în același scop”, se arăta in comunicatul DIICOT.
    În același document se mai preciza că inculpații aveau în grijă câte una-două victime pe care le plasau/ adăposteau în diferite apartamente închiriate în regim hotelier pe raza orașelor Focșani, București, Iași, Bacău, Alba Iulia, Sibiu, Arad, Timișoara, Constanța. Apartamentele erau închiriate urmare a anunțurilor din presa online, prețul unei nopți de chirie fiind între 100-150 de lei. După ce victimele erau cazate în astfel de locații, inculpații procedau la publicarea unor anunțuri pe site-uri de publicitate. Procurorii precizau că din momentul în care avea loc instalarea în apartamente, victimele erau fotografiate, fiind îmbrăcate sumar, după care pozele și numerele de telefon erau postate în mediul on-line.
    În comunicatul DIICOT se mai arăta că „unele dintre victime erau agresate fizic atunci când acestea nu își dădeau suficient silința pentru a întreține relații sexuale cu diferiți clienți în scopul obținerii de bani, exemplificatoare fiind situația unei victime minore, bolnavă de leucemie de mai mulți ani,  însă cu toate acestea a fost constrânsă, în special de către inculpatul Yevsukof Onur, să practice prostituția în folosul său”. Despre o altă victimă, tot minoră, procurorii spuneau că a fost răpită și violată, fiind agresată fizic și fiindu-i administrate droguri.
    La momentul perchezițiilor, cei cinci au primit mandate de arestare preventivă la Tribunalul Vrancea, ulterior măsura fiind înlocuită cu cea a arestului la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here