Permise reținute de polițiști pentru viteză; un șofer de 28 de ani conducea cu 158 km/h la Haret

0
682


ACÅ¢IUNE PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE CAUZATE DE VITEZA EXCESIVÄ‚

În urma unei acțiuni derulate ieri, 16 ianuarie a.c., polițiștii rutieri au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au reținut 15 permise de conducere.
Marți,16 ianuarie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză. Polițiștii au utilizat aparatele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pe DN 2 E85 și au constatat 52 de abateri privind nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reținute 14 permise de conducere pentru depășirea vitezei maxime legale admise și un permis de conducere pentru depășire neregulamentară. Viteza maximă a fost înregistrată în afara localității Haret, când polițiștii au depistat un bărbat, 28 de  ani, care circula cu 158 km/h.

NU UITAÅ¢I!
Limitele maxime de viteză stabilite prin Codul rutier sunt:
– în localități: 50 km/h (poate fi și o limita superioară, însă nu mai mare de 80 km/h, sau una inferioară, dar nu mai mică de 30 km/oră);
– în afară localităților: 130 km/h pe autostrăzi; 100 km/h pe drumurile expres sau pe cele naționale europene; 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri.

Polițiștii atrag încă o dată atenția cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor și indicatoarelor rutiere și adaptarea în permanență a vitezei de deplasare la condițiile de drum. Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here