VIDEO: Tânărul de 19 ani, acuzat că a omorât un bărbat cu toporul, a fost arestat preventiv

0
799


    Tânărul de 19 ani, din satul Oreavu, comuna Gugești, acuzat de omor, după ce în seara zilei de duminică a omorât un tânăr de 25 de ani, după ce l-a lovit cu toporul, a fost arestat preventiv. Dănuț Laurențiu O. a fost reținut pentru 24 de ore în noaptea  de duminică spre luni, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, iar ieri el a fost prezentat magistraților de la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă și a primit mandat pentru 30 de zile. „Dosar (…) privind pe inculpatul O(…) DÄ‚NUÅ¢ LAURENÅ¢IU (…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru arestare preventiva și în consecință: Dispune arestarea preventiva a inculpatului O(…) DÄ‚NUÅ¢ LAURENÅ¢IU, aflat în prezent în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Vrancea, cercetat pentru infracțiunea de omor (…) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.01.2018 și până la data de 13.02.2018, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. (…) dispune încunoștiințarea unui membru al familiei inculpatului ori a unei alte persoane desemnată de acesta. (…) Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare”, este decizia Tribunalului Vrancea.
    Din anchetă a rezultat că fapta a fost comisă duminică seara, puțin după ora 17.00. Locuința în care a fost comisă fapta aparține verișoarei victimei, care a fost concubina inculpatului. În urmă cu aproximativ două săptămâni, inculpatul și concubina sa s-au despărțit, moment în care femeia a plecat să locuiască la verișorul său, victimă în dosar, și l-a lăsat pe inculpat să stea în continuare în casa ei, care nu este racordată la energie electrică. Duminică, femeia și-a trimis verișorul în casa sa, în care locuia fostul concubin, pentru a lua de acolo niște bunuri. Inculpatul ar fi știut din timpul zilei că victima va veni la locuința în care se afla, pentru că ar fi fost anunțat. Mai mult, chiar tatăl său i-ar fi spus să-l lase pe verișorul fostei sale  concubine să ia din casă ce are de luat și l-ar fi sfătuit să nu facă scandal. La momentul la care a fost informat despre viitoare vizită a bărbatului de 25 de ani, inculpatul ar fi spus că „îi va omorî” dacă vor merge acasă la el.

„L-am omorât pe Petrică”

    Duminică, în jurul orei 17.00, victima împreună cu un localnic, cu căruța, a plecat spre casa în care a fost comisă crima. Ajuns acolo, tânărul de 25 de ani ar fi strigat la poartă, ar fi ciocănit la ușă, după care ar fi intrat în imobil. Fără să spună nimic și fără să întrebe cine este, inculpatul a pus mâna pe un topor, pe care îl avea la îndemână, a intrat în camera în care se afla victima și a lovit-o pe aceasta de mai multe ori cu unealta de tăiat. Bărbatul de 25 de ani s-a prăbușit la pământ în urma loviturilor primite și apoi a decedat.
    După ce a văzut ce a făcut, inculpatul a ieșit afară și i-a spus persoanei care îl însoțea pe tânărul de 25 de ani „l-am omorât pe Petrică”. Auzind cele spuse, însoțitorul victimei a sesizat imediat poliția, iar la fața locului au ajuns anchetatorii, care au stabilit că aspectele sesizate se confirmă. După cercetarea la fața locului, principalul suspect a ajuns la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru a fi audiat.
    „La data de 14 ianuarie 2018, în jurul orei orei 18.00, a fost înregistrat la serviciul unic de urgență 112 un apel prin care organele de poliție au fost sesizate cu privire la faptul că numitul O(…) Dănuț Laurențiu, din satul Oreavu, comuna Gugești, a aplicat mai multe lovituri cu un topor victimei Băjan Sebastian Petre, în vârstă de 25 de ani, provocându-i acesteia leziuni traumatice grave care au condus la deces. A fost începută urmărirea penală în cauză la data de 14 ianuarie 2018 pentru infracțiunea de omor, la aceeași dată fiind dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul O(…) Dănuț Laurențiu, iar prin ordonanța din data de 15 ianuarie a.c. s-a dispus punerea în mișcare a urmăririi penale față de inculpat pentru infracțiunea menționată anterior. S-a reținut că la data amintită, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a lovit victima cu un topor, cauzându-i leziuni traumatice în zone vitale, leziunile fiind incompatibile cu viața. S-a dispus reținerea inculpatului și s-a formulat propunere de arestare preventivă. Se vor administra în continuare probe pentru stabilirea situației de fapt și a vinovăției inculpatului”, a declarat procurorul Sanda Apostolescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.
    Inculpatul le-a povestit anchetatorilor că dormea când tânărul de 25 de ani ar fi intrat în acasă peste el, iar când și-a dat seama că cineva a intrat în imobil s-ar fi speriat și a început să lovească cu toporul. Afirmațiile sale nu sunt credibile, în condițiile în care el știa din timpul zilei că victima va veni să ia niște bunuri din locuință. În plus, dacă s-ar fi speriat, ar fi întrebat cine este în casa lui și ce dorește, nu ar fi pus imediat mâna pe topor și ar fi lovit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here