GALERIE FOTO: Mobilier nou în Pediatrie și alte trei secții ale Spitalului Județean Focșani

0
2640


    Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani a înnoit patru secții în luna decembrie a anului trecut. Cu puțin înainte de Crăciun, secțiilor Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Neurologie și Psihiatrie le-a fost schimbat aproape complet aspectul prin înlocuirea mobilierului vechi cu unul nou. În secția Pediatrie au fost aduse 16 noptiere noi, 16 paturi și 16 saltele. În secția Neurologie au fost aduse cinci paturi, cinci noptiere și cinci saltele, în secția Psihiatrie au fost aduse opt paturi, opt saltele și opt noptiere, iar în secția Obstetrică-Ginecologie au fost aduse 15 paturi, 15 saltele și 15 noptiere. „Având în vedere multele investițiile pe care le-am făcut în ultimul timp în spital, ne-am aplecat cu prioritate pentru a finaliza total investițiile în secția de Pediatrie, unde a fost schimbat total mobilierul. Toate saloanele din Pediatria Focșani sunt dotate cum trebuie și am adus inclusiv aparatură nouă acolo, unde au fost aduse două turnuri de injectomate cu perfuzomat. Anul trecut am început prin a renova toaletele, saloanele și acum am început să dotăm secția și să schimbăm mobilierul la Obstetrică-Ginecologie. Am schimbat mobilierul în câteva saloane și am adus seturi noi cu noptiere, paturi și saltele.
    Urmează ca anul acesta secția Obstetrică-Ginecologie să fie prioritară și să schimbăm tot ce mai este vechi. Ne-am îndreptat atenția și asupra secțiilor Neurologie și Neonatologie, acolo unde am achiziționat anul acesta inclusiv un ecograf pentru nou-născuți. Doamna doctor neonatolog Andrei este un medic dedicat, are competențe necesare, face aceste ecografii și nu mai suntem nevoiți să ducem copiii la Iași sau la București. La neonatologie am schimbat pătuțuri, suntem într-o mare transformare și sperăm ca anul acesta să finalizăm modernizarea și igienizarea secției. La Neurologie am schimbat mobilierul unui salon, pentru că acolo fiind bolnavi care sunt imobilizați am făcut un salon cu paturi speciale, care se ridică și se coboară, astfel încât cei de acolo să poată face tratamentul corespunzător.
    Am schimbat câteva lucruri și la Psihiatrie, unde avem o adresabilitate foarte mare, s-au dublat solicitările, weekend-urile sunt arhipline cu pacienți. Am fost nevoiți să îmbunătățim unele condiții. Nu putem spune că le-am schimbat complet, dar este un început. Noi sperăm ca anul ăsta să înceapă lucrările și la pavilionul de Pneumologie, unde într-adevăr este nevoie de o renovare. Așteptăm reabilitarea termică și la Psihiatrie, ORL, Dermatologie și Oftalmologie, asttel încât să putem aduce confortul necesar”
, ne-a spus managerul spitalului, Constantin Mîndrilă.

    Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” se numără printre spitalele care vor primi un aparat de Rezonanță Magnetică (RMN). La începutul acestei luni, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Victoria, a fost semnat contractul în baza căruia Spitalul Județean va primi un aparat RMN, ca urmare a intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

     Reamintim că Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani a primit, la sfârșitul anului trecut, aparatură medicală în valoare de 5 milioane de lei.  Aceste fonduri vin în completarea unui proiect investițional ce a vizat dotarea Spitalului Județean din Focșani cu aparatură modernă de specialitate, în valoare de 25 de milioane de lei. „În urma demersurilor efectuate de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan la Ministerul Sănătății, încă din 2015 am fost incluși într-un program de dotare cu aparatură medicală de ultimă oră. Spitalul nostru avea aparatură învechită atât fizic cât și moral de peste 30 de ani. La finele lunii noiembrie am primit aparatură medicală în valoare de peste 5 milioane lei”, a precizat Constantin Mîndrilă. Spitalul Județean dispune acum de aparatură medicală constând din: aparat radiologic pentru efectuat filme în urgențe; videoendoscop superior și inferior pentru secția Interne; masă operație ortopedie traumatologie; trusă endurologie, pentru sala de operație urologică; ecograf dopller pentru secția  Neonatologie; platformă chirurgicală cu argon pentru sălile de operație Chirurgie generală; aparat Rotgen cu braț C, pentru sălile de operație ortopedie -traumatologie.
        Odată cu dotarea cu aparatură modernă au fost angajați și medici noi cu competențele necesare utilizării aparaturii. Astfel, au înființate două săli de operație de traumatologie, dat fiind numărul foarte mare de traume prin circulație, iar pentru aceste săli au fost angajați medici. De asemenea, au fost angajați medici și pentru specializările urologie, neonatologie și gastroenterologie. „Å¢in să mulțumesc președintelui Marian Oprișan pentru sprijinul acordat în alocarea fondurilor pentru dotarea cu aparatura medicală necesară desfășurării în bune condiții a activității din această unitate medicală. Practic, în acest moment, Spitalul Județean de Urgență beneficiază de aparatură medicală ultraperformantă de ultimă generație”, a precizat Constantin Mîndrilă.
    Anterior lunii noiembrie 2017, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani au mai fost dotate cu echipamente medicale nouă săli de operații, au fost montate aparate noi de radiologie și de video-endoscopie. De asemenea, la Secția ATI au fost instalate șase aparate de anestezie de înaltă performanță, iar ecografe de ultimă generație au fost montate la secția Interne, Gastro-enterologie, Ambulatoriu. Blocul operator a fost dotat cu un microscop oftalmologic care permite realizarea de operații extrem de complicate și cu un microscop chirurgical de ultimă generație. De asemenea, Spitalul Județean de urgență dispune de un computer tomograf ultramodern.

    Consiliul Județean Vrancea pregătește o investiție cu finanțare de la Banca Mondială. Este vorba despre construirea unui nou spital județean. Acest spital ar urma să fie realizat pe o suprafață de teren pusă la dispoziție de către municipiul Focșani. La ultima ședință a Consiliului Județean a fost aprobat proiectul de hotărâre privind transmiterea solicitării de identificare și trecere a unei suprafețe de teren de aproximativ 5 ha din domeniul public al municipiului Focșani în domeniul public al județului Vrancea, în vederea construirii Spitalului Județean. „Este o certitudine faptul că vom construi un nou spital județean și, în acest sens, am luat toate măsurile care se impun pentru a construi și dota la standarde moderne noul spital. Cetățenii județului Vrancea merită un spital nou mai ales că actualul spital este unul foarte vechi”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan. Spitalul ar urma să fie dotat cu aparatură de ultimă generație, dar și cu un heliport pentru preluarea cazurilor de urgență rapidă.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here