Doi hoți, de 18, respectiv 20 de ani, au furat dintr-o locuință bunuri de 4.000 de euro în timp ce proprietarii dormeau

0
853


    Doi tineri, unul din Cotești, iar celălalt din comuna Poiana Cristei, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Fapta pentru care au fost trimiși în judecată a fost comisă la finele lunii noiembrie 2017, mai exact în noaptea de 29 spre 30 noiembrie.
    Conform rechizitoriului, inculpații au pătruns prin escaladarea gardului într-o anexă a unei locuințe din comuna Cîrligele și au sustras bunuri în valoare de aproximativ 4.000 euro. Anchetatorii spun că cei doi au pus totul la cale dinainte, iar în noaptea în care au acționat au plecat la Cîrligele cu mașina unuia dintre ei, cu scopul de a sustrage bunuri din locuințe, bunuri ce urmau să fie valorificate de unul dintre inculpați. Au ajuns cu mașina pe raza satului Blidari și au oprit în apropierea casei, pe care câteva minute mai târziu au și prădat-o. Au ajuns apoi pe un teren arabil și apoi în spatele imobilului pe care l-au spart.
    Apoi, tinerii au sărit gardul împrejmuitor și au pătruns într-o anexă a locuinței, care avea ușa închisă, nu și încuiată. Partea vătămată dormea într-o cameră apropiată anexei, dar nu a auzit nimic, semn că hoții au fost foarte silențioși. Din anexă, inculpații au sustras mai multe bunuri, printre care o motocoasă, o drujbă, un fierăstrău circular, un flex mic și unul mare, un fierăstrău electric, un televizor, șurubelniță electrică și alte scule. Au cărat bunurile luate din anexă lângă gard, după care le-au cărat la mașina cu care au venit la furat. Bunurile sustrase au fost duse apoi la locuința unuia dintre inculpați, respectiv a celui din comuna Poiana Cristei.
    În timpul spargerii, hoții au purtat mănuși, sperând că așa nimeni nu le va da de urmă, dar nu a fost așa. La scurtă vreme de la comiterea faptelor, ei au fost prinși de polițiști și reținuți. Oamenii legii au făcut și percheziții în acest dosar și au găsit o parte din bunurile furate. Potrivit polițiștilor, în data de 14 decembrie au fost efectuate mai multe percheziții domiciliare în Cârligele, Cotești și Poiana Cristei. Șapte persoane cu fost audiate, iar două dintre ele au fost reținute și în final arestate preventiv. 
„Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 29/30 noiembrie a.c. (2017-n.r.), persoane necunoscute ar fi pătruns prin escaladarea gardului într-o anexă a unei locuințe din comuna Cârligele, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de 4000 euro. La data de 14 decembrie a.c., polițiștii Secției 5 poliție rurală Cotești au efectuat 7 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, din care cinci pe raza comunei Cârligele, una în comuna Cotești și una în comuna Poiana Cristei. În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate mai multe unelte electrice care au fost recunoscute și predate persoanei vătămate. 7 persoane au fost conduse la sediul poliției, iar în urma probatoriului administrat în cauză, la data de 14 decembrie a.c., doi bărbați, de 18 și 20 ani, din localitățile Poiana Cristei și Cotești, au fost reținuți pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 de ore (…)”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.
    La jumătatea lunii decembrie a anului trecut, cei doi tineri, de 18 și 20 de ani, au primit mandate de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here