Singapore: Grădina zoologică prezintă publicului cei 500 de pui din 145 de specii născuţi în 2017

0
405


Grădina zoologică din Singapore a prezentat joi publicului 500 de pui născuți în 2017, din 145 de specii, mai mult de o treime dintre acestea aflându-se în pericol de dispariție, informează Reuters. Abina, în vârstă de două luni, cel de-al 24-lea pui de hipopotam pitic născut în grădina zoologică, și-a făcut apariția pe malul apei, împleticindu-se printre picioarele mamei sale, spre deliciul școlarilor veniți în vizită. ”Hipopotamul pitic este una dintre speciile pe care grădina noastră zoologică a reușit s-o perpetueze cu succes de-a lungul anilor”, a spus Cheng Wen-Haur, director executiv adjunct la Wildlife Reserves Singapore. Sunt aproximativ 2.000 de exemplare în libertate și în grădini zoologice, a adăugat specialistul.
Grădina zoologică a prezentat publicului și doi pui de reptilă gecko albastru-electric, care au ieșit din ouă cu câteva zile înainte de Crăciun. Specia, aflată în pericol critic de dispariție, își are habitatul pe o suprafață de doar opt kilometri pătrați din Tanzania. Cheng spune că abilitatea de a reproduce această specie se va dovedi valoroasă în cazul în care ar dispărea din mediul ei natural.
Grădina zoologică a prezentat-o și pe Khansa, un urangutan femelă dintr-o specie în pericol critic de dispariție, care s-a născut în luna aprilie a anului trecut, precum și un stol de vidre orientale cu gheare scurte recent născute, una cu un picior din față amputat. Complexul Wildlife Reserves Singapore, care include un parc de păsări, râuri și safari în nocturnă, ocupă locul al patrulea pe lista celor mai frumoase grădini zoologice din lume, potrivit unui sondaj realizat de Tripadvisor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here