Parchetul General extinde ancheta pentru favorizarea infractorului în dosarul poliţistului pedofil; vizaţi – agenţii de la Secţia 18

0
508


Parchetul General a decis vineri extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizare a făptuitorului, în legătură cu modul în care polițiștii au efectuat ancheta în cazul plângerii depuse împotriva lui Eugen Stan de către o femeie, care a reclamat faptul că a fost agresată sexual în decembrie 2016. „Din ordonanța de extindere a urmăririi penale rezultă că procurorii urmează să verifice modul în care au fost efectuate cercetări de către Poliția Sector 5 București, Secția 18 Poliție, cu privire la săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală împotriva unei persoane vătămate, la data de 10 decembrie 2016. În mod concret, procurorii urmează să stabilească dacă inculpatul Stan Eugen a fost ajutat în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor efectuate în cauză ori în scopul împiedicării tragerii sale la răspundere penală”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.
Parchetul General a decis miercuri să preia ancheta în mai multe dosare, în care polițistul Eugen Stan este suspectat de agresiuni sexuale. Unul dintre aceste dosare, preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, se referă un caz de agresiune sexuală din decembrie 2016, victima fiind o femeie care l-a indicat pe Eugen Stan ca fiind agresorul. Procurorii de la acest Parchet susțin că agenții de la Secția 18 au ascuns faptul că Eugen Stan era polițist.
Astfel, la data de 10 decembrie 2016, la Secția 18 Poliție a fost înregistrată o plângere formulată de o femeie împotriva lui Eugen Stan, iar polițiștii au dispus în aceeași zi începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală. În cursul urmăririi penale, polițiștii de la Secția 18 au solicitat să le fie transmise imaginile surprinse de camerele de supraveghere video de la locul comiterii infracțiunii.
Procurorii susțin că, în procesul-verbal încheiat de Secția 18 Poliție, a reieșit că sistemul de supraveghere este instalat defectuos și nefuncțional, aspect confirmat de administratorul blocului, persoană care a mai precizat că nu știe să-l folosească, întrucât a fost instalat de către un vecin. Parchetul arată că agenții de la Secția 18 au propus clasarea dosarului, însă în referatul de clasare trimis procurorilor nu au dezvăluit calitatea de polițist pe care o avea Eugen Stan, cel vizat de plângerea femeii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here