Chirurgul britanic care și-a gravat iniţialele pe ficatul a doi pacienţi și-a primit pedeapsa

0
432


Chirurgul britanic care și-a gravat inițialele pe ficatul a doi pacienți, pe care i-a operat pentru un transplant, a fost condamnat vineri la muncă în folosul comunității, informează France Presse. Un tribunal din Birmingham l-a condamnat pe Simon Bramhall, în vârstă de 53 de ani, la o pedeapsă de un an de muncă în folosul comunității și la o amendă de 10.000 de lire sterline (11.230 de euro). ”Ambele operații au fost lungi și dificile. Admit că, în ambele ocazii, ați fost obosit și stresat și aceasta v-ar fi putut afecta judecata. Conduita dumneavoastră decurge dintr-o aroganță profesională de o asemenea amploare, încât s-a transformat într-un comportamentul criminal”, a spus judecătorul Paul Farrer. „Ați abuzat de puterea dumneavoastră și ați trădat încrederea pe care acești pacienți și-au pus-o în dumneavoastră”, a adăugat judecătorul.
Simon Bramhall a pledat vinovat la ambele capete de acuzare (ultraj și vătămare), pentru a-și fi înscris inițialele – „SB” – pe ficatul celor doi pacienți aflați sub anestezie și fără consimțământul acestora, în timpul unor intervenții chirurgicale la spitalul Regina Elisabeta din Birmingham, în anul 2013. Pentru a face acest lucru, el a folosit un laser cu gaz de argon, un instrument folosit în chirurgie pentru a preveni sângerarea. Inițialele au fost descoperite în timpul unei operații ulterioare a uneia dintre victime, potrivit presei britanice. „Acesta este un caz neobișnuit și complex”, a declarat procurorul Tony Badenoch în timpul audierii, declarând că este un „caz juridic fără precedent în dreptul penal”. „Faptul că a pledat vinovat este o recunoaștere că ceea ce a făcut a fost, nu e doar lipsit de etică, ci și inacceptabil în plan penal”, a adăugat el.
Acțiunile sale au fost „deliberate și conștiente”, a spus procurorul. Faptul că dr. Bramhall și-a scris inițialele pe ficatul unui pacient nu a fost un incident izolat, ci un act repetat în două rânduri, care necesita competență și concentrare. Acest lucru s-a făcut în prezența unor colegi. Spitalul Queen Elizabeth din Birmingham, unde chirurgul profesa înainte de a-și da demisia după descoperirea faptelor, i-a asigurat pe pacienți că ceea ce a făcut medicul nu a avut nici un impact asupra calității rezultatelor lor clinice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here