Chile: Biserici atacate cu dispozitive incendiare înainte de vizita papei

0
363


Patru biserici din Santiago de Chile au fost atacate la primele ore ale zilei de vineri, unele cu dispozitive incendiare, cu câteva zile înainte de vizita papei Francisc în Chile și Peru, informează AFP. Ușa de lemn și vitraliile bisericii Santa Isabel de Hungria, situată în cartierul Estacion Central (în centru), au fost deteriorate în urma atacului. La fața locului a fost găsit un mesaj amenințător adresat suveranului pontif: ”Papa Francisc, următoarea bombă va fi în sutana ta”.
Biserica Recoleta, din nordul capitalei, a fost ținta unui atac asemănător, potrivit imaginilor de pe camerele de securitate difuzate de presa locală. Un al treilea atac a vizat un edificiu religios din cartierul Penalolen (în est), iar al patrulea a fost dejucat. Până la ora actuală, atacurile nu au fost revendicate. ”Credem că ar putea fi vorba despre grupări anarhiste”, a declarat pentru jurnaliști comandantul poliției chiliene Gonzalo Araya. ”Ceea ce s-a întâmplat ieri este foarte straniu, pentru că nu este vorba despre un grup anume”, a declarat președintele Michelle Bachelet,
Secretarul de stat în Ministerul de Interne Mahmud Aleuy, care s-a deplasat la fața locului, a declarat că atacurile ”prezintă similitudini, dar nu au neapărat legătură unele cu altele”. Acesta a anunțat că guvernul a cerut deschiderea unei anchete și întărirea pazei în preajma locurilor de cult.
Papa Francisc, în vârstă de 81 de ani, este așteptat să sosească luni seară în Chile, pentru o vizită de o săptămână. Suveranul Pontif va face o vizită și în Peru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here