GALERIE FOTO: Parking a primit vehiculul pentru RIDICAREA MAȘINILOR parcate neregulamentar în Focșani

0
2215


    Parking Focșani a primit autoutilitara pe care o va folosi pentru ridicarea și transportul mașinilor parcate neregulamentar pe raza municipiului. Primele teste au fost făcute în fața primarului Cristi Misăilă iar vehiculul cu macara a ridicat fără probleme o Dacia Duster. Autoutilitara are o capacitate de ridicare omologată la minim 3500 kg, este euro 6 și corespunde normelor naționale și europene în vigoare, din punct de vedere al dotarilor și echipării. Datorită modului în care poate ridica mașinile, ea poate fi utilizată inclusiv pe străzile înguste din oraș. „Ne dorim ca acest vehicul să aibă o durată de funcționare cât mai îndelungată, contând în același timp pe spiritul cetățenesc al conducătorilor auto vis-à-vis de respectarea regulilor de circulație”, a scris primarul Cristi Misăilă pe facebook.
    Achiziția acestui vehicul este așteptată de aproape un an de zile, fiind soluția la zecile de reclamații făcute de focșănenii care își găsesc locurile de parcare ocupate de alte autoturisme. Până acum, singura soluție pentru aceștia era să apeleze la Poliția Locală, dar amenzile contravenționale aplicate șoferilor nu eliberau locul de parcare. De asemenea, au mai fost și cazuri în care unii șoferi au parcat autoturismele în fața garajelor sau curților de acces, blocând accesul proprietarilor.
    Autoutilitara nouă se adaugă celorlalte două vehicule achiziționate de societatea Parking, respetiv un utilitar pentru transportul materialelor și a muncitorilor, cu benă basculabilă, iar al doilea vehicul are două locuri și benă carosabilă. Aceste utilaje vor fi folosite pentru lucrările realizate la locurile de parcare, fără să se mai apeleze la serviciile celor de la Direcția de Dezvoltare, procedura exactă urmând să fie stabilită în această lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here