Gabriel Petrea încurajează autorităţile locale să folosească noile oportunităţi legislative create și să finanţeze activităţile de tineret

0
435


Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, încurajează autoritățile locale să folosească noile oportunități legislative create și să finanțeze activitățile de tineret, contribuind astfel la dezvoltarea unor comunități durabile. „2.795 de informări trimise către primăriile din țară cu privire la oportunitățile de finanțare a activităților pentru tineri. Obiectivul principal trebuie să fie susținerea și pregătirea tinerilor pentru un viitor stabil. Trebuie să le oferim oportunități egale de dezvoltare profesională și socială. Cred că instituțiile publice trebuie să investească în generația tânără, iar împreună cu ONG-urile să desfășoare proiecte care să determine scăderea șomajului, a sărăciei tinerilor și a abandonului școlar”, a scris ministrul Petrea, joi, pe Facebook.
El a precizat că poate fi creată o generație pregătită să facă față cerințelor de pe piața muncii prin finanțarea constantă a Educației, consilierea tinerilor în carieră și susținerea participării active a acestora la viața publică. „Încurajez autoritățile locale să folosească noile oportunități legislative create și să finanțeze activitățile de tineret, contribuind astfel la dezvoltarea unor comunități durabile”, a transmis Petrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here