Elveţia interzice fierberea homarilor vii fără asomare

0
335


Elveția a interzis introducerea homarilor vii în apă clocotită, o practică des întâlnită în gastronomie. Măsura face parte dintr-o revizuire a reglementărilor privind bunăstarea animalelor, informează Reuters. ”Crustaceele vii, printre care și homarii, nu mai pot fi transportate pe gheață sau în apă cu gheață. Speciile acvatice trebuie să fie ținute întotdeauna în mediul lor natural. Crustaceele trebuie să fie acum asomate”, se arată în normele adoptate miercuri de Guvern care urmează să intre în vigoare.
De asemenea, prin noile reglementări se intenționează eliminarea fermelor ilegale de pui de câini, scoaterea în afara legii a dispozitivelor automate de pedepsire a câinilor care latră, precizarea condițiilor pentru eutanasierea animalelor bolnave sau rănite și introducerea responsabilizării față de bunăstarea animalelor a organizatorilor unor evenimente publice.
Elveția nu este singura țară care încearcă să protejeze homarii de ceea ce organizațiile pentru protecția animalelor numesc tratamente aplicate cu cruzime în bucătărie. Curtea Supremă din țara vecină, Italia, a dispus în luna iunie a anului trecut ca aceste crustacee să nu fie ținute în gheață în restaurante deoarece această practică le cauzează o suferință nejustificată înainte de a fi omorâte, precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here