Cererile de plată pentru acordarea ajutorului de stat privind acciza la motorina utilizată în agricultură se depun până pe 31 ianuarie

0
317


Cererile de plată pentru acordarea ajutorului pentru motorina achiziționată și utilizată în agricultură în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2017 se pot depune până la data de 31 ianuarie 2018, inclusiv, informează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat de presă transmis joi.
Potrivit sursei citate, cererile se depun la Centrele Județene ale APIA, respectiv al municipiului București, de către administratorul/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de administratorul/reprezentantul legal și este însoțită de copia actului de identitate al persoanei împuternicite. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre rata accizei standard și rata accizei reduse (stabilită la 21 de euro/1.000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărui valoare unitară este de 1,7385 lei/litru. Toate cererile de plată trebuie însoțite de o serie de documente ce pot fi consultate pe pagina de internet a APIA.
Documentele depuse în copie vor fi certificate pentru conformitate cu originalul de către solicitantul sprijinului, însușite prin semnătură, și vor purta sintagma ‘Conform cu originalul’.APIA a achitat, în decembrie 2017, peste 177 de milioane de lei pentru acciza la motorina utilizată în agricultură în T3 (perioada 1 iulie – 30 septembrie 2017).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here