Dominic West și Lily Collins vor juca într-o adaptare BBC a romanului „Les Miserables”

0
318


Actorii Dominic West, David Oyelowo și Lily Collins vor interpreta rolurile principare într-o nouă adaptare a romanului „Les Miserables”, de Victor Hugo, ce va fi realizată de BBC, informează Press Association. Scenariul acestei miniserii TV, care va avea șase episoade, va fi scris de Andrew Davies, scenaristul unor filme realizate pe baza cărților „Pride and Prejudice” și „War and Peace”. Din distribuția noii producții de televiziune mai fac parte actorii Olivia Colman, Adeel Akhtar, Ellie Bamber și Josh O’Connor – nominalizat în acest an la Bafta Rising Star Award.
Dominic West va interpreta personajul Jean Valjean, în timp ce David Oyelowo îl va juca pe inspectorul de poliție Javert. Actrița Lily Collins, una dintre fiicele muzicianului britanic Phil Collins, o va interpreta pe Fantine, un rol care i-a adus actriței americane Anne Hathaway premiul Oscar în 2013 pentru evoluția sa din adaptarea pentru marele ecran a romanului „Les Miserables”. Dominic West și David Oyelowo vor fi și producători executivi ai acestei miniserii TV, care va fi adaptată pe baza romanului original scris de Victor Hugo.
Miniseria va explora urmărirea constantă a fostului ocnaș Jean Valjean de către inspectorul de poliție Javert, pe fundalul unei Franțe marcate de sărăcie și revolte sociale. Lily Collins va interpreta rolul tragic al lui Fantine, o orfană care, după ce rămâne însărcinată și este abandonată de tatăl copilului ei, este obligată să recurgă la prostituție și să-și vândă părul. Filmările vor debuta în luna februarie în Belgia și în nordul Franței.
„Les Miserables”, un roman publicat de Victor Hugo în 1862, a stat la baza multor adaptări pentru teatru, film și televiziune. În acest roman emblematic al literaturii franceze, ce descrie viața persoanelor sărace din Paris și din Franța provincială a secolului al XIX-lea, autorul insistă în special asupra destinului pe care îl are personajul Jean Valjean. Este un roman istoric, social și filosofic, ce prezintă idealurile scriitorului Victor Hugo, viziunea sa romantică și ideile sale despre natura umană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here