Vrâncean arestat după ce A DAT FOC propriei case în care dormeau trei copii

0
4004


    Un bărbat de 37 de ani, din comuna Vârteșcoiu, a fost reținut luni de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, într-un dosar în care este cercetat pentru distrugere și tentativă la omor calificat. Ieri, el a fost prezentat magistraților de la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă, primind mandat pentru 30 de zile.
    Potrivit anchetatorilor, Vasile Dragoș M. a comis faptele în luna iulie a anului trecut. Inițial, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, după care competența a fost declinată către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, care în urma cercetărilor efectuate au decis reținerea bărbatului. „Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea a propus instanței de judecată arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui bărbat, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere și tentativă la omor. Lucrătorii Postului de Poliție Vârteșcoiu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în data de 23 iulie 2017 inculpatul a incendiat cu intenție o anexă a locuinței proprietate personală, distrugând bunuri și punând în pericol viața mai multor persoane aflate în locuință”, ne-a declarat Marinela Arginteanu, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.
    În noaptea de 22/23 iulie anul trecut, bărbatul și soția sa au mers la o nuntă, unde inculpatul a consumat băuturi alcoolice. Cei doi soți s-au întors acasă spre dimineață, iar în data de 23 iulie, în jurul orei 10.00, supărat fiind și, probabil, și cu mintea încă tulbure de alcool, s-a dezbrăcat, și-a stropit maioul cu benzină, apoi s-a urcat pe o scară. Când a ajuns în vârful scării, bărbatul a dat foc maioului, apoi l-a aruncat în podul imobilului, declanșând un incendiu de amploare. În timp ce casa ardea, în locuință se aflau trei copii și un adult, care dormeau, iar alți doi copii se jucau în curtea imobilului.
    Magistrații de la Tribunalul Vrancea au dispus arestarea bărbatului pentru 30 de zile. El poate face contestație, întrucât hotărârea nu este definitivă. „(…) admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea și în consecință: Dispune arestarea preventivă a inculpatului M(…) VASILE DRAGOÅž, cercetat pentru infracțiunile de distrugere (…) și tentativă la omor calificat (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.01.2018 și până la data de 07.02.2018. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. (…) Ia act că asistența juridică a fost asigurată de apărător ales. Cu drept de contestație, în termen de 48 ore de la pronunțare. Pronunțată în Camera de Consiliu, azi 09.01.2018, ora 13.45”, se arată în decizia magistraților de la Tribunalul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here