Un polițist, care a lucrat la Biroul Rutier Focșani până în 2016, trimis în judecată pentru abuz în serviciu și fals intelectual

0
5913


    Un polițist, care și-a desfășurat activitatea la Biroul Rutier Focșani până în anul 2016, în prezent lucrând la un alt serviciu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual. Dosarul în care polițistul Ionuț S. a fost trimis în judecată a fost disjuns dintr-un alt dosar, care a fost în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, iar faptele ar fi fost comise de agentul de poliție în luna septembrie a anului 2010.
    Conform rechizitoriului, la data de 16 septembrie 2010, în timp ce se afla în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, polițistul nu a sancționat contravențional o persoană pe care a oprit-o în trafic și care nu purta centura de siguranță, nu avea documentele la ea și vorbea la telefonul mobil în timp ce conducea. În rechizitoriu se mai arată că agentul a întocmit totuși în fals un proces verbal de contravenție pentru traversarea neregulamentară a străzii în calitate de pieton. Practic, agentul a transformat conducătoarea auto, pentru că este vorba despre o femeie, în pieton și i-a aplicat acesteia o sancțiune pentru că ar fi traversat strada neregulamentar, nu pentru că nu purta centura de siguranță, nu avea documentele la ea și mai și vorbea la  telefon.
    Polițistul a fost audiat de procurori și nu a recunoscut fapta, după cum se arată în rechizitoriu. El le-a spus anchetatorilor că procesul verbal a fost întocmit legal, adăugând că nu-și explică de ce nu a sancționat conducătoarea auto pentru abaterile la regimul rutier.
    Dosarul în care el va fi judecat a fost deja trimis la instanță și înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here