Postul BBC, investigat de guvernul britanic după ce o jurnalistă s-a plâns în legătură cu inegalităţile salariale

0
283


Comisia guvernului britanic de supraveghere a egalității va cere postului BBC să ofere informații în legătură cu politica de salarizare a serviciului public de radio și televiziune, după ce jurnalista Carrie Gracie a demisionat din postul de redactor-șef al redacției China, susținând că doi bărbați care fac aceeași muncă sunt plătiți cu cel puțin 50% mai mult decât ea, relatează marți dpa.
Comisia pentru Egalitate și Drepturile Omului a declarat că a luat act de faptul că Carrie Gracie s-a plâns în legătură cu „discriminări salariale ilegale la BBC”. „Vom cere în scris BBC să ne ofere informații despre politica lor de salarizare și faptele în acest caz individual”, a spus comisia. „Vom analiza dacă este necesară o acțiune suplimentară pe baza acestei informații”, adaugă comisia.
Gracie a postat o scrisoare deschisa pe site-ul ei, condamnând „o cultură salarială secretoasă și ilegală la BBC”. Ea a cerut grupului media britanic „să recunoască problema, să își ceară scuze și să instaleze o structură salarială egală, echitabilă și transparentă”. Peste 20 de femei care lucrează pentru BBC ca jurnaliste și prezentatoare și-au exprimat deja sprijinul pe social media (hashtag-ul #IStandWithCarrie). În iulie, BBC a publicat pentru prima dată raportul anual al salariilor directorilor și prezentatorilor săi de top. Doar o treime dintre ei erau femei și unele prezentatoare păreau să fie plătite mult mai puțin decât omologii lor de sex masculin.
Tony Hall, directorul general al BBC, a recunoscut că sunt „multe de făcut” cu privire la gen și diversitate, dar a spus că unele dintre cele mai mari salarii reflectă nevoia de a satisface cererile telespectatorilor de a vedea „cele mai bune staruri la BBC”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here