Poliţistul acuzat de pedofilie, arestat preventiv; el ar putea fi implicat în peste 15 cazuri de agresiuni sexuale; colegii îi spuneau „Violatorul”

0
675


    Judecătoria Sectorului 6 a dispus marți arestarea preventivă pentru 30 de zile a polițistului Eugen Stan, acuzat că ar fi agresat doi copii într-un lift din Capitală. Decizia nu este definitivă, însă este executorie, iar Eugen Stan va fi dus în arestul Poliției Capitalei. Eugen Stan este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de agresiune sexuală asupra unor minori. Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în ziua de 5 ianuarie, în intervalul orar 10,10 – 10,55, în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift și pe palierul etajului 8 – ”inculpatul a pupat-o pe obraji, pe gură și în zona abdominală și i-a pus mâna în zonele intime persoanei vătămate, minoră, în vârstă de 5 ani, și l-a pupat pe obraji pe minorul în vârstă de 9 ani”. Anchetatorii efectuează cercetări în peste 15 cazuri de agresiuni sexuale în care ar putea fi implicat polițistul de la Brigada Rutieră. Potrivit unor surse din Poliție, procurorii verifică toate cazurile care au un mod de operare asemănător cu cel al polițistului Eugen Stan, pentru a stabili dacă acesta a fost implicat.
    Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat marți că porecla polițistului pedofil era „Violatorul”, dar cu toate acestea nimeni nu s-a sesizat și nu a reacționat, deși Eugen Stan este principalul suspect al unor cazuri similare petrecute anterior.
    Poliția Română a luat primele măsuri ca urmare a cazului în care un agent de poliție este acuzat de fapte de pedofilie, dispunându-se demiterea șefului suspectului și cercetarea disciplinară a psihologului Brigăzii Rutiere și a șefilor de schimb.
    Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat, marți, că a transmis premierului solicitarea de a îl demite pe șeful Poliției Române, Bogdan Despescu.
    În locul chestorului Bogdan Despescu ar urma să fie împuternicit Cătălin Ioniță, actualul șef al Direcției Generale Anticorupție.
Totodată, ministrul de Interne a cerut marți ca șefii de Servicii de la Omoruri și Control Intern din cadrul Brigăzii Poliției Rutiere să facă un pas în spate, adică să demisioneze.
    Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marți că a aflat „cu stupefacție” că în majoritatea unităților din Poliție se folosesc teste psihologice fără licență și a cerut demisia tuturor celor responsabili în cazul polițistului care a agresat doi minori.
    Ea a îndemnat angajații MAI de la Resurse Umane să aibă curajul de a sesiza cazurile de devieri comportamentale și de a lua măsuri ferme față de cei cercetați pentru diverse violențe, care au probleme cu consumul de alcool sau au comportamente sociale care nu pot fi tolerate unor oameni care reprezintă autoritatea statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here