Papa Francisc propovăduiește uniunea sfântă între un bărbat și o femeie

0
593


Papa Francisc și-a exprimat regretul că familia este azi văzută în Occident ca „o instituție depășită” și a pledat pentru „uniunea sfântă dintre un bărbat și o femeie”, cu prilejul discursului anual susținut în fața diplomaților acreditați la Sfântul Scaun, relatează luni AFP. „Din păcate știm cum, mai ales în Occident, familia este considerată o instituție depășită. În fața trăiniciei unui proiect definitiv se preferă în zilele noastre legăturile pasagere”, a deplâns Suveranul Pontif. „Este vorba de o comuniune care are o frumusețe austeră și simplă, un caracter sacru și inviolabil și o funcție firească în ordinea socială”, a declarat el făcând referire la un discurs din 1964 al papei Paul al VI-lea.
Papa nu a făcut vreo aluzie directă la adoptarea de legi care permit uniunile homosexuale în numeroase țări, inclusiv în Italia. În 2017, Germania, Malta și Australia au permis căsătoriile între persoane de același sex, în condițiile care alte țări, precum Austria și Taiwan, se îndreaptă spre decizii similare. Papa Francisc a lansat luni un apel la adoptarea „unor adevărate politici de susținere a familiei”, punând în cauză o „dramatică” scădere a natalității. „Trăim o adevărată iarnă demografică! Este semnul unor societăți care nu pot face față provocărilor prezentului și care devin din ce în ce mai temătoare față de viitor și sfârșesc prin a se replia asupra lor însele”, a subliniat papa Francisc.
El a criticat totodată respingerea persoanelor în vârstă, „mai ales dacă sunt bolnave”, și a evocat calvarul femeilor, care „sunt supuse adesea violențelor și abuzurilor, inclusiv în sânul propriilor familii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here