Ediția: Miercuri 22 ianuarie 2025 Nr. 6798
Ediția: Miercuri 22 ianuarie 2025 Nr. 6798

Măsuri radicale la Ministerul de Interne, după cazul pedofilului poliţist


    Ministerul Afacerilor Interne susține, referitor la cazul agentului suspectat de fapte de pedofilie, că este nevoie de o reformă a sistemului, precizând că toți șefii din poliție care „au ascuns problemele sub preș ar trebui să facă un pas înapoi”. „Ministrul Afacerilor Interne apreciază absolut necesară o evaluare de ansamblu a managementului Poliției, la toate nivelele, iar acest lucru se poate face doar printr-o diagnoză serioasă de sistem. Sistemul este vechi, insuficient organizat și prost gestionat în multe domenii. Este nevoie de o reformă adevărată și vom vedea dacă această reformă va putea fi făcută cu aceleași persoane care au condus acest sistem în ultimii ani. Ministrul de interne a decis ca până se va termina această diagnoză de sistem, toți acei șefi care de-a lungul timpului au ascuns problemele sub preș ar trebui să facă un pas înapoi”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. De asemenea, ministrul Carmen Dan a adresat mai multe întrebări șefului Poliției Române referitoare la testarea psihologică a agentului suspectat de pedofilie. „Cât de serioase și riguroase au fost testările psihologice la care a fost supus acest agent și când a fost ultima testare psihologică a acestuia. Cum a fost posibil ca nimeni, atâția ani, să nu sesizeze problemele acestui agent. Ce calificative profesionale a obținut polițistul în ultimii ani. Ce propuneri are Poliția Română pentru evitarea, pe viitor, a unor astfel de cazuri”, sunt întrebările la care Carmen Dan așteaptă răspuns până miercuri.
    „Nu toată poliția este de blamat, însă sistemul trebuie corectat. (..) În mod cert, această gravă situație presupune o analiză serioasă asupra cunoașterii propriilor angajați, iar în cazul de față nu e vorba de vreun nou angajat față de care să nu fi existat timp efectiv de cunoaștere. Este un angajat care lucrează din 1990 în sistem și din 2010 la Brigada Poliției Rutiere. MAI recunoaște faptul că în timp au mai existat derapaje grave la unii polițiști, ceea ce înseamnă, în viziunea conducerii ministerului, că sistemul actual nu are pârghii eficiente de verificare, testare, cunoaștere”, a mai spus Dajbog.
    Reacția vine după ce, luni, s-a constatat că principalul suspect care ar fi agresat doi minori, într-un lift al unui bloc din cartierul Drumul Taberei este un angajat al Brigăzii Rutiere a Capitalei. Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, că numele bărbatului agresor este Eugen Stan, are 45 de ani și este polițist din anul 2010. Acesta era șoferul unui șef de serviciu, iar anterior a fost jandarm. Bărbatul este suspectat că ar fi agresat doi minori, într-un lift al unui bloc din cartierul Drumul Taberei, fiind recunoscut ulterior de colegii săi polițiști, ca urmare a vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?