Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Consiliul Județean, primăriile și SDN Vrancea au încheiat contracte de deszăpezire


    Consiliul Județean Vrancea are în administrare 538 de kilometri de drumuri județene care vor fi deszăpezite în această iarnă de societatea Sotirex SRL Bacău, care are deja pe drumurile județene 49 de utilaje de deszăpezire. Valoarea contractului încheiat cu administrația județeană este de 7 milioane de lei. De reținut că este vorba doar de o sumă estimativă raportată la întreaga rețea de drumuri județene și la lunile de iarnă, cu mai multe intervenții, ori de câte ori situația o va impune. Însă, precizează administratorul drumurilor județene, decontările se vor face raportat la numărul de intervenții iar suma cheltuită va fi, mai mult ca sigur, una mult mai mică. În nici un an nu s-a cheltuit întreaga sumă alocată pentru deszăpezire. Contractul prevede atât combaterea poleiului, cât și deszăpezirea drumurilor județene din administrarea Consiliului Județean Vrancea pentru iarna 2017 – 2018.
    Deszăpezirea drumurile naționale ce traversează județul Vrancea va fi făcută de societatea Florconstruct SRL Suceava. Societatea suceveană a câștigat, în 2015, licitația organizată de DRDP Iași pentru un contract cadru pe patru ani. Secția de drumuri naționale Focșani are în administrare 488 de kilometri de drumuri.
Åžeful Secției de Drumuri Naționale Focșani, Marian Paraschiv, a declarat că firma prestatoare va interveni cu 52 de utilaje la care se adaugă cele 18 utilaje proprii ale secției. „Secția de Drumuri Naționale Vrancea are în dotare 18 utilaje proprii din care 2 unimog multifuncționale, 8 autofreze, 2 buldoexcavatoare și 6 excavatoare. De asemenea, avem constituite stocurile necesare pentru a interveni ori de câte ori situația o va impune”, a precizat Marian Paraschiv. În anul 2015, Secția de Drumuri Naționale (SDN) a a fost dotată cu patru autofreze de zăpadă de mare capacitate achiziționate în cadrul unui program derulat de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale.
    Secția de Drumuri Naționale Focșani a montat parazăpezi care să protejeze drumurile naționale în această iarnă, pe o  lungime totală de 33 de kilometri. „Am montat parazăpezi în punctele situate pe drumurile naționale cunoscute ca fiind foarte critice în ceea ce privește depunerea de troiene de zăpadă pe carosabil, situații care duc la blocarea traficului. Anul acesta am montat parazăpezi metalice și din plasă, care au o lungime totală de 33 de kilometri”, a declarat Marian Paraschiv. Aceștia au precizat că punctele prioritare pentru montarea de parazăpezi sunt DN 2-E 85, DN 24 între Tișița și Cosmești, DN 2L între Tișița și Panciu, DN 11 A de la limita cu județul Bacău-Adjud-Adjudu Vechi și Podul Turcului, DN 2 M între Focșani și Unirea, DN 23 A, DN 2 D între Focșani și Bolotești.
 
CUP Salubritate se ocupă de deszăpezirea străzilor din Focșani

    Străzile din municipiul Focșani vor fi deszăpezite și anul acesta de societatea CUP Salubritate. „Ca și în anii trecuți, de deszăpezire, combaterea poleiului și menținerea străzilor și bulevardelor din municipiul Focșani circulabile, se va ocupa societatea CUP Salubritate. Pentru cazurile deosebite, urmate de cod portocaliu sau roșu, municipalitatea a scos la licitație un contract prin care, în aceste cazuri deosebite, să intervină încă o societate de profil, alături de CUP Salubritate. Deja achiziția acestui serviciu se află în faza de comunicare a firmei câștigătoare”, a precizat primarul Cristi Misăilă.
    De deszăpezirea orașului Mărășești se ocupă societatea Cantisort SRL din localitate, ajutată de angajați ai primăriei. Primarul orașului Mărășești, Valerică Chitic, a declarat că există un contract încheiat cu firma mai sus menționată, dar intervine numai la solicitare expresă, când situația o impune, iar plata se face în funcție de orele de muncă prestate. Chitic a precizat că Primăria Mărășești are în administrare peste 50 de kilometri de drumuri locale și străzi, inclusiv în satele aparținătoare, iar pentru serviciile de deszăpezire a plătit anul trecut mai puțin de 30 de mii de lei.
    Și în orașul Panciu de deszăpezire se ocupă o firmă specializată. Primarul Iulian Nica a precizat că anul trecut deszăpezirea a costat aproximativ o sută de mii de lei, inclusiv material antiderapant, în condițiile în care primăria are în administrare aproximativ 80 de kilometri de drumuri locale și străzi, din care jumătate sunt asfaltate.
    Deszăpezirea străzilor din municipiul Adjud va fi făcută de societatea Pietrofin din localitate, societate cu care municiupalitatea de pe Trotuș a încheiat contract de deszăpezire și asigurarea de material antiderapant pentru iarna 2017-2018, în valoare de 436 mii lei. De reținut că din această sumă vor fi făcute plăți doar dacă se va interveni și numai atunci când situația o va impune. Astfel, societatea mai sus menționată se va ocupa de deszăpezirea a peste 36 de kilometri de străzi, în timp ce municipalitatea, cu utilajele pe care le are în dotare, se va ocupa de deszăpezirea căilor de acces către școli, a trotuarelor din zona unităților de învățământ, a parcurilor din oraș, dar și a aleilor și a căilor de acces către cimitir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?