În slujba dedicată Epifaniei, Papa Francisc le-a cerut credincioșilor să facă bine chiar când nu li se cere

0
459


Un bun creștin nu ar trebui „să stea” să aștepte ca lucrurile să se întâmple, ci ar trebui să facă bine „chiar și atunci când nu i-a fost cerut”, a declarat Papa Francisc în timpul unei slujbei oficiate cu ocazia Epifaniei Domnului, sâmbătă dimineața, informează DPA. „Iisus se lasă găsit de cei care-L caută, însă pentru a-L găsi, trebuie să ne ridicăm și să mergem – nu să stăm, ci să ne asumăm riscuri; nu să rămânem pe loc, ci să ne pornim”, a afirmat Francisc. „Dacă vrem să-L găsim pe Iisus, trebuie să ne depășim teama de a ne asuma riscuri, mulțumirea de sine și refuzul nostru indolent de a cere mai mult de la viață”, a adăugat suveranul pontif.
Papa a ținut omilia în timpul unei slujbe solemne desfășurate în Bazilica Sfântul Petru la care au participat cardinali, episcopi și alți membri ai clerului. Sărbătoarea catolică a Epifaniei Domnului, celebrată pe 6 ianuarie, marchează ziua în care, potrivit tradiției, cei trei regi magi i-au adus daruri pruncului Iisus. În Italia și în alte țări catolice, sărbătoarea este un fel de continuare a Crăciunului, deoarece și în această zi oamenii își oferă cadouri, notează DPA.
Francisc i-a îndemnat totodată pe cei prezenți să onoreze această sărbătoare, dând dovadă de altruism. „A face bine fără a evalua costurile, chiar și atunci când nu este cerut, chiar și atunci când nu este nimic de câștigat, chiar dacă este neplăcut. Aceasta este ceea ce vrea Dumnezeu”, a declarat Papa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here