Un arici corpolent, pus la dietă de o grădină zoologică din Israel

0
489


Un arici pe nume Sherman care s-a îngrășat cu mâncare pentru pisici va intra imediat la regim, a anunțat o grădină zoologică din Israel care este decisă să-l readucă pe micuțul animal în formă, relatează DPA. Ceea ce, în cazul unui arici, înseamnă un ghem cu țepi. Din nefericire, la 1,6 kg, Sherman nu mai poate recurge la acest mijloc de bază de autoapărare.
Parcul safari din apropiere de Tel Aviv l-a luat în îngrijire, a anunțat veterinarul Yigal Horowitz. Nu este pentru prima dată când un arici supraponderal intră în atenția grădinii zoologice, potrivit unui comunicat de luni. „Aricii grași nu pot acționa corespunzător în natură deoarece au probleme când se mișcă și sunt lipsiți de apărare pentru că nu pot adopta această postură defensivă”, a spus Horowitz. Un arici normal cântărește între 600 și 900 de grame.
Sherman a luat probabil în greutate consumând hrană pentru pisici lăsată de localnici în apropierea teritoriului său. De acum înainte, Sherman va avea o dietă specială de arici. Odată ce va dovedi că se poate transforma într-un ghem, cu țepi, ariciul va fi eliberat în natură, a precizat grădina zoologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here