Ediția: Joi 23 ianuarie 2025 Nr. 6799
Ediția: Joi 23 ianuarie 2025 Nr. 6799

Anul sportiv 2017 așa cum a fost și care sunt așteptările pentru 2018! (III)


Anul sportiv s-a încheiat pentru disciplinele individuale, dar continuă pentru sporturile de echipă. Și într-un caz și în celălalt, finalul anului calendaristic a fost un moment de evaluare a ceea ce au făcut sportivii și antrenorii din ianuarie până în decembrie, inclusiv, și de definire a unor proiecte de performanță pentru anul care a început.
Despre ce a merită reținut pentru portofoliul de performanțe sau cel de trăire în bucurie în 2017 și ceea ce își propun pentru 2018 mi-au spus, prin răspunsurile la câteva întrebări pentru Monitorul de Vrancea, mai mulți dintre cei mai merituoși sportivi și antrenori ai performerilor din Vrancea. Pentru astăzi, antrenori! 

Stănică Grosu, antrenor judo, CSM Focșani 2007 și LPS Focșani
Având în vedere rezultatele secției de judo a CSM Focșani 2007, și mai ales ale sportivului Laris Borș, închei un an foarte bun! 2018 va fi cu siguranță mai bun decât anul acesta! Copiii au început să crească în valoare, să se maturizeze.

Marinel Palade, antrenor judo, LPS Focșani
Consider că 2017 a fost un an cu rezultate foarte bune, cu medalii la competițiile naționale și internaționale la care am participat. Aceste rezultate sunt și rodul colaborării foarte bune cu colegii mei de la secția de judo. Pentru anul 2018 îmi propun obținerea de rezultate la fel de bune ca și în 2017 și chiar să le depășesc.

Gabriel Alexandrescu, antrenor atletism, CSȘ Focșani și CSM Focșani 2007
2017 – un an cu multe medalii. Puteau fi și mai multe, dar l-am protejat pe cel mai valoros sportiv, Mihai Vasiliu, pentru a obține un rezultat bun la Campionatul mondial, ceea ce s-a și întamplat – locul 18 la 800 m. În 2018 sper ca doi dintre sportivi să obțină calificarea la Campionatul Mondial de juniori1, iar elevii mei să obțină măcar tot atâtea medalii ca în 2017!

Petruț Mihai, antrenor, baschet, CSM 2007-LPS Focșani
Consider anul 2017 ca fiind unul bun! Un an în care am obținut locul 10 la nivel național U 14, am câștigat două turnee internaționale – la Barcelona și Chișinău. Un an în care am progresat, am păstrat nucleul de jucători, iar aceștia au crescut și sunt pe drumul cel bun din punct de vedere al performanței.
Pentru anul 2018 avem un proiect îndrăzneț, bazat pe o tradiție pe care consider că am creat-o la Focșani vis a vis de baschetul juvenil masculin. Ne dorim să facem o echipă care să ne reprezinte în esalonul doi valoric la nivel de baschet seniori. Să fie o echipă formată în special din jucători tineri formați la Focșani, care să aibă baza în acești tineri de 15 ani cărora să li se adauge foști jucători crescuți de noi, și să completăm cu o pată de culoare, cu doi jucători străini care vor face spectacol și vor contribui la creșterea tinerilor noștri jucători.
Sperăm să aducem lumea la sală și să contribuim la creșterea fenomenului sportiv cultivat atât de bine de echipa de handbal masculin seniori! La mulți ani și multă sănătate tuturor focșănenilor!

Fănel Iliescu, antrenor atletism, CS Unirea Focșani
2017 a fost anul așteptărilor împlinite. După o muncă serioasă timp de 4 ani,  grupa de fete pregătită de mine a început să producă: Cătălina Olaru, junioară 2 – locul II și III cu ștafetele, Luiza Olaru, copil 2 – locul IV la 50 metri sală și aer liber, ștafeta 5×80 metri copile 2 -locul II, Andreea Cherciu, copilă 1 – locul VI la 300 metri garduri, Ana-Maria Olaru, junioară 3 – locul VIII la 200 metri obsatcole și componentă de lot național. Sportivele au început să realizeze că în concurs te lupți cu cronometrul, nu cu adversarul, că dacă l-ai întrecut pe adversar, dar n-ai realizat timpul propus nu faci nimic. Pot să afirm că dacă am avea și baza de pregătire (pista) în aer liber, rezultatele atletismului vrâncean ar fi fost mult mai bune.
Pentru 2018, în primul rând doresc sportivelor multă sănătate și să acorde atenție maximă la sfaturile antrenorului și sunt sigur că rezultate vor fi din ce în ce mai bune!

Cristian Orza, atletism, antrenorul Claudiei Prisecaru la Lotul național
2017 a fost, profesional, un an foarte bun, cu două rezultate foarte bune: locul IV la Campionatul European de Tineret, 3000 metri obstacole, și locul II la Campionatul European de cros. Pentru 2018, îmi propun ca în primul rând să fim sănătoși și să realizăm baremul și să participăm la Campionatul European de seniori de la Berlin.

Dumitru Sandu Zisu, antrenor judo și sambo, CSȘ Focșani și Ju San
Anul acesta a fost bun, zic eu. Putea fi mult mai bun dacă nu se accidentau Ramona și Mircea. A fost bun pentru că toți sportivii mei din grupa de performanță sunt medaliați ai campionatului național, am sportiva cu argint la Mica Olimpiadă, am sportiv campion balcanic, am doi sportivi participanți la Campionatul Mondial din Chile, sportiv medaliat la Cupa Europeană, trei sportivi campioni de seniori la sambo. Mă înclin în fața sportivilor mei în acest an și mulțumesc lui Dumnezeu.
Pentru 2018 îmi propun să fiu sănătos și eu și sportivii mei și povestea continuă. Am 18  medalii de aur, 7 medalii de argint, 13 medalii de bronz. Recolta ar fi de 38 de medalii, dintre care a Ramonei strălucește cel mai tare, și cele două participări la Campionatul mondial.


Rodica Pendus, antrenoare atletism, CS Unirea Focșani
,,NICI UN AN FÄ‚RÄ‚ MEDALIE!” este deviza noastră.
În 2017 am obținut, în  tandem cu domnul Fănel Iliescu, medalia de argint la Campionatul Național copii 2 – stafetă 4x50m (Elena Milea, Denisa Toader, Bianca Homoc, Luiza Olaru), o medalie așteptată și de sportive și de noi, antrenorii, ca o confirmare a efortului depus într-un an.
Desi se contabilizează doar medaliile, mai am în grupele mele sportivi participanți la campionate naționale, care s-au clasat pe locuri merituoase, ca o promisiune pentru anii viitori (Alexandra Filimon, și Ana Maria Scutaru, între primele opt săritoare în lungime din țară; Ștefan Serea și Anton Bezverhnii, între primii opt din țară la aruncări). Pe lângă aceștia, am mari expectanțe de la mulți dintre sportivii mei pentru anul viitor: Alexia Cristiana Simescu, Ana Tontu, Cosmin Frățilă, Delia Paltan, Mihai Jercan, Darius Foca, Alexandra Ghiorghiță și lista ar putea continua. Se putea mai mult – ratarea medaliei de aur la ștafeta fete din sezonul de iarnă ne-a facut să dorim mai mult. Starea de suficiență nu ne caracterizează! E nevoie de  mai mult efort, mai multă determinare, mai ales că mulți dintre copiii aceștia vor trece la o categorie superioară de vârstă, situație care va aduce elemente de dificultate în plus – vor concura cu cei care sunt cu un an mai mari, cei de la aruncări vor arunca cu un material de concurs mai greu, se vor mări distanțele de alergare etc.
Într-o lume a tentațiilor de tot felul, îmi doresc să văd două – și de ce nu, trei generații ale aceleiași familii,alergând împreună! De aceea, educația prin mișcare, de la vârste fragede, este importantă.
Asa cum ați botezat-o, grupa mea cea mică, ,,gradinița”,va aduna pitici și anul viitor, dacă suntem sănătoși – și poate, cine știe, vor apărea și medalii!

Gheorghe Catrinescu, antrenor atletism, CS Atletic Adjud
2017 a fost un an deosebit pentru CS Atletic Adjud: patru medalii de aur la copii 1 prin Mario Dobrescu în probele de viteza 60 m și 200m, două medalii de argint și una de bronz la juniori 3 la suliță, prin Alisia Paruba. Ambii atleți au fost selectionați în lotul național de  juniori 3.
Pentru 2018, am ca obiectiv ca Mario Dobrescu să câștige patru medalii de aur la juniori 3, Alisia Paruba, două medalii de aur și două  2 argint la suliță, iar Dragoș Sălăgeanu, două medalii de aurla 200 m copii 2.


Sorin Crăciun, antrenor atletism, CSȘ Adjud

2017 a fost un an bun prin prisma performanțelor sportive: am reușit să aducem un trei medalii de aur la juniori 1, prin Alexandru Grigore, cinci medalii la copii 1 – trei de aur și două de bronz, prin Alexandru Albu, o medalie de bronz la copii 2, prin Alin Buciumeanu, și medalie de aur la copii 3, prin Narcis Neacșu.
La acestea se adaugă rezultatele sportivului Alexandru Grigore cu Lotul național al României: locul II la patrulaterul din Ukraina, locul al patrulea la Balcaniada de juniori 1, de la Pitești și participarea la Campionatul European din Italia, unde a ocupat locul 20 la juniori 1, aruncarea de 68,25, la numai 45cm de baremul de Mondiale din 2018, reușită la Cluj. Așteptăm cu nerabdare clasamentele pe cluburi să vedem unde ne situăm.
În anul 2018 sperăm să ținem ștacheta sus așa cum ne-am obișnuit și pe lângă cei deja consacrați să confirme și alți sportivi selectați în toamnă și care promit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?