Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Lansări de carte și concurs coral în cadrul proiectelor „O zi la muzeu“ și „Deschide ușa creștine“


Elevii de la Școala nr. 10 Focșani, Liceul Teoretic Duiuliu Zamfirescu Odobești, Școala Gimnazială Simion Mehedinți Soveja, Școala Gimnazială Nicolaie Jechianu Vrâncioaia, Școala Păulești, Școala nr. 5 Focșani și liceul Tehnologic Al. I. Cuza Panciu au participat în data de 19 Decembrie 2017, atât în cardrul proiectului „O ZI LA MUZEU” și la poiectul „DESCHIDE UȘA CREȘTINE”.
Proiectul a fost strucuturat pe trei secțiuni:
– Secțiunea de istorie;
– Secțiunea de literatură;
– Secțiunea de muzică corală.
 În cadrul secțiunii de istorie, la Muzeul Unirii Vrancea, copii au vizionat filmul „Marea Unire din 1918” și „Viața Mareșalului Averescu”, după care domnul muzeograf Mihăiță Negrei a interacționat cu elevii, scoțând în evidență rolul disciplinei istorie în formarea personalității copilului, reamintindu-le tuturor copiilor că „Marea Unire din 1918 a fost și va rămâne pagină cea mai sublimă a istoriei românești”. În finalul acestui proiect, fiecare grup coral a interpretat câte un colind.
 La secțiunea literatură, scriitorul Culiță Ioan Ușurelu și-a lansat cartea „Multum in Parvo”, transmițând cititorilor adolescenți și maturi starea învățământului românesc, starea societății românești în general vorbind. Apoi, domnul scriitor și-a lansat a doua carte, „Suplinitorii”, unde prozatorul a dorit să prezinte cititorilor de astăzi situația cadrelor didactice calificate sau necalificate, dar care lucrau pe un post de suplinitor.
O altă invitată a celui de-al doilea proiect a fost doamna scriitoare, Doina Popescu Brăila, care și-a lansat cartea „Copilul Dunării”, unde „scriitoarea a dorit să îi provoace pe copii, să se întoarcă înspre poveste, să înțeleagă că problemele se rezolvă mai ușor cu optimisim sau cu umor. M-am bucurat să văd interesul și entuziasmul copiilor. Este minunat că mai există dascăli care se gândesc să împărtășească bucuria Crăciunului tuturor copiilor care au fost prezenți în sala de festivități a ISJ VRANCEA.
În cadrul secțiunii de muzică corală s-au prezentat și au impresionat următoarele grupe corale:
– grupul coral al Școlii nr. 10 Focșani, unde elevii Bahnă Miruna și Jinga Elena au ocupat primele locuri, fiind îndrumați de doamna prof. Ilie Anca Adriana.
– grupul coral al Școlii Gimnaziale N. Jechianu Vrâncioaia, unde elevii Ochean Maria și Iuga Adela – cls. a VI-a, au ocupat primele locuri fiind îndrumați de d-l prof. de religie Mereuță Dorică.
– grupul coral al Liceului Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobești, care a impresionat și a ocupat locul I la categoria gimnaziu.
– grupul coral al Școlii Gimnaziale Soveja unde elevii Ghenuche Rareș și Alexandru Andreea au ocupat primele locuri, fiind îndrumați de doamna prof. Bâtcă Maricica Dănuța.
– grupul coral „Mlădițe Păncene” unde elevii Saghin Costinel și Sava Vasile au ocupat primele locuri fiind îndrumați de domnul prof. Gheorghiță Doru Popa.
– grupul coral al Școlii Păulești a ocupat locul I la categoria învățământ primar unde elevii au fost îndrumați de doamna profesor Cherciu Maricica.
La finalul celor două proiecte educaționale, scriitorul Culiță Ioan Ușurelu a considerat că activitățile inițiate de domnul prof. Gheorghiță Doru Popa și-au atins scopul de a deschide ușa creștinește în această perioadă a sărbătorilor românești, iar copiii au simțit cu adevărat atmosfera sărbătorească a Crăciunului și a Anului Nou.
 La sfârșitul celui de-al doilea proiect, d-l insp. șc. gen. prof. Dorin Cristea i-a îndemnat pe copii să iubească cartea, să o prețuiască dar și să manifeste interes pentru citirea unor cărți din literatura română, universală și cărți cu conținut istoric.
De asemenea, și domnișoara insp. șc. educativ prof. Simion Mihaela le-a mulțumit tuturor copiilor invitați și i-a îndemnat să respecte tradițiile și obiceiurile de iarnă, dar și să participe cu interes la cât mai multe proiecte educaționale ale ISJ Vrancea, dezvoltându-se gustul pentru istorie, literatură și muzică corală.
La reușita acestor proiecte educaționale și-au adus contribuția: ISJ Vrancea, Fundația Social Culturală Miorița Odobești, A.S. Mihail Sadoveanu Panciu, Lic. Teh. A.I. Cuza Panciu, Sc. Tricotton Junior Panciu, Sc. Robotex Panciu, Sc. Alcoor SRL Focșani și Sc. VALSTEF-TRANS COTEȘTI.
Eforturile tutoror particiantilor au fost răsplătite de Moș Crăciun cu diplome, cărți, pliante și dulciuri.
     
Prof. Gheorghiță Doru Popa, Liceul Tehnic Al.I. Cuza Panciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?