După tot „circul” pe care l-au făcut în Consiliul Local și în afara lui, liberalii au cedat. Cu excepția consilierului Costel Bîrsan, care s-a abținut, toți consilierii au votat ultimul proiect de hotărâre necesar pentru continuarea investițiilor cu fonduri europene pentru reabilitarea sistemului de termoficare din municipiu. Urmează ca, în zilele următoare, toate documentele necesare să fie depuse la București pentru accesarea unui proiect european de 16 milioane euro pentru reabilitarea rețelelor de termoficare din cartierul Bahne și a nouă puncte termice. Este vorba despre etapa a doua a proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare din municipiu, după ce în prima etapă a fost modernizată centrala termică și reabilitate rețelele de distribuție. Acest proiect inițiat de municipalitate va avea ca rezultat o scădere a costurilor cu producerea și transportul energiei termice, dar și o reducere a facturilor pentru cetățenii care nu mai trebuie să achite pierderile ENET-ului. Unul din avantaje este montarea sistemului de recirculare a apei calde, astfel încât abonații să nu aștepte zeci de minute la robinet. De asemenea, prin modernizarea rețelelor și a punctelor termice se reduc costurile ENET iar focșănenii nu au consumuri mari la energie. Iar dacă blocurile sunt reabilitate termic, atunci costurile cu energia termică vor fi suportabile pentru focșăneni.
Tot în cadrul ședinței de ieri, consilierii au votat și renunțarea la taxa de habitat care fusese propusă pentru plata serviciilor de salubrizare din municipiu. Această decizie fusese anunțată încă de la dezbaterea publică organizată, marți, la sediul Primăriei. Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă afirma atunci că proiectul taxei de habitat a fost inițiat pentru a trage un semnal de alarmă asupra cheltuielilor foarte mari pe care le are municipalitatea cu salubrizarea din municipiu, respectiv măturatul stradal, strânsul gunoiului și activitatea de deszăpezire. În acest scop a fost organizată o consultare publică, astfel încât cetățenii să stabilească dacă vor să plătească o taxă sau aceste servicii să fie plătite de la bugetul local. Edilul a precizat că, deoarece locuitorii municipiului nu pot suporta o asemenea taxă, aceste cheltuieli vor fi în continuare suportate de la bugetul local. La ora actualtă, primele estimări arată că măturatul stradal și deszăpezirea costă municipalitatea aproximativ 4,74 milioane lei. Toate aceste costuri se suportă din bugetul local.
Tot în cadrul ședinței de ieri a fost votată încetarea mandatului de consilier local pentru Irina Panaite. Locul acesteia în Consiliul Local Focșani a fost luat de supleantul Cornel Gheoca.