Pescărie sancționată de inspectorii veterinari

0
4448


Veterinarii vrânceni au confiscat peste 200 kilograme de pește în cursul acțiunilor de control derulate la începutul acestei luni. Cantitatea de pește confiscată, din care 114 kilograme novac și 95 kilograme crap, a fost trimisă la o unitate de incinerare/ neutralizare autorizată sanitar veterinar, fiind dispusă și o sancțiune de 1200 lei pentru „transportul, depozitarea, păstrarea și expunerea la vânzare a peștelui în afara spațiilor aprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor”.
În total, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea au aplicat amenzi de 5200 lei în urma controalelor de la începutul lunii decembrie. Cele mai mari amenzi, câte două mii lei, au fost aplicate pentru comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea depozitării, transportului și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației.
Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de către inspectorii DSVSA Vrancea au vizat 52 obiective din județ. Cele mai multe, 11, au fost farmacii veterinare. Controalele inspectorilor au mai vizat activități desfășurate la restaurante, magazine alimentare, pescărie, depozite medicamente de uz veterinar, patiserie, incinerator, supermarket-uri, depozit alimentar, unități de comerț cu amănuntul, baruri, unități de panificație, covrigărie, laborator cofetărie. Nu în ultimul rând, au fost realizate verificări în târgurile de animale și la comercianți de animale vii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here