Deputatul Tîlvăr s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Portugheze la București

0
1689


Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză din Parlamentul României, a avut, ieri, o întrevedere cu ES Fernando Teles Fazendeiro, ambasadorul Republicii Portugheze la București. În cadrul întrevederii, a fost apreciată dinamica pozitivă a relațiilor dintre cele două țări și au fost abordate subiecte de interes comun la nivel bilateral și în planul cooperării la nivel european. Un accent deosebit a fost pus pe potențialul dezvoltării dialogului cu privire la aspectele de interes comun de pe agenda Președinției române a Consiliului European din 2019.
Deputatul Angel Tîlvăr a subliniat nevoia unei strânse conlucrări în privința importantei comunități românești din Portugalia, comunitate extrem de bine integrată și cu o contribuție importantă la viața economică, socială și culturală a țării gazdă. „În cadrul vizitelor pe care le-am efectuat, am apreciat în mod deosebit deschiderea autorităților naționale și locale în privința problematicii românilor care trăiesc, muncesc și studiază în Republică Portugheză. Sprijinirea variatelor forme ale învățământului în limba română, ca și a activităților mediului asociativ în scopul păstrării identității românești trebuie să ocupe un loc prioritar pe agenda noastră”, a precizat parlamentarul român.
Părțile au agreat asupra elaborării de propuneri pentru un calendar comun de activități și întâlniri, care să contribuie la consolidarea cooperării la nivel parlamentar și în cadrul structurilor europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here