Tânără înșelată după ce a vrut să închirieze un apartament în Focșani

0
6652


La data de 6 decembrie a.c., Poliția Municipiului Focșani a fost sesizată de către o femeie, de 22 de ani, din comuna Tulnici, cu privire la  faptul că, în cursul lunii noiembrie a.c., ar fi fost indusă în eroare de o persoană de sex masculin care ar fi postat într-un cotidian un anunț publicitar prin care ar fi oferit spre închiriere, în mod fictiv, un apartament de pe raza municipiului. Femeia ar fi plătit persoanei de sex masculin, cu titlu de avans, suma de 1200 lei reprezentând chiria aferentă primei luni precum și cheltuieli pentru renovarea apartamentului.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Pentru a nu deveni victimă a acestui gen de infracțiune, polițiștii vă recomandă:
– NU manifestați încredere față de persoanele care postează la mica publicitate anunțuri care, la prima vedere, par foarte atractive.
– NU achitați nicio sumă în vederea închirierii unei locuințe dacă anterior nu ați încheiat un contract legal de închiriere cu proprietarul.
– Nu vă lăsați păcăliți de prețurile ce sunt cu mult sub cel al pieței. De regulă, aceasta este o modalitate a escrocilor care vor să vă atragă atenția!
– Nu achitați în avans chiria, mai ales dacă nu aveți suficiente date despre persoana care oferă spre închirire o locuință/spațiu.
– Fiți vigilenți și NU acceptați propunerile infractorilor!
Dacă totuși sunteți victimă a acestui gen de infracțiune, nu ezitați să sesizați acest lucru. Cu cât alertați mai repede Poliția, cu atât cresc șansele identificării autorilor!

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here