Primarul Cristi Misăilă face publice numerele de telefon ale consilierilor PNL – PMP și le cere focșănenilor să „ia ATITUDINE“; altfel, fiecare vom plăti 668 euro!

0
4639


Primarul Cristi Misăilă a început o campanie de informare a cetățenilor prin care cere sprijinul focșănenilor pentru proiectul de modernizare cu fonduri europene a sistemului de termoficare din cartierul Bahne. Pliantul a fost distribuit și pe rețelele de socializare pentru ca focșănenii să știe cum votează consilierii PNL-PMP în Consiliul Local Focșani. „Atunci când interesele politice primează, întreaga comunitate pierde. Este de datoria noastră, a tuturor focșănenilor, să-i oprim pe cei care-și bat joc de Municipiul Focsani!”, scrie primarul Cristi Misăilă pe pagina personală de facebook. Pe pliantul distribuit de edil se află și numerele de telefon ale consilierilor PNL-PMP, la care cetățenii să sune pentru a le cere explicații. Însă este greu de crezut că va răspunde vreun consilier, fiind vorba despre numerele publice de telefon, plătite din bugetul local. De altfel, unii consilierii nici măcar un folosesc aceste numere de telefon.
    Primarul Cristi Misăilă arată că proiectul de modernizare cu fonduri europene a sistemului de termoficare din cartierul Bahne este a doua etapă din proiectul implementat de municipalitate în baza unui Master Plan aprobat de Consiliul Local Focșani în 2009. Prin documentul asumat la acea dată de către consilierii locali, administrația Focșaniului și-a asumat responsabilitatea pentru modernizarea sistemul de termoficare a municipiului astfel încât acesta să devină sustenabil. De aceea a fost de acord Comisia Europeană să asigure finanțare nerambursabilă pentru noua centrală a ENET-ului și reabilitarea rețelelor de transport și distribuție. Etapa a doua a acestui program vizează sistemul de termoficare din Bahne. „Îmi doresc să continuăm modernizarea sistemului de termoficare și a rețelelor de apă caldă și căldură din Cartierul Bahne, în lungime totală de 49,522 km, precum și reabilitarea a 9 puncte termice. Străzile care intră în acest proiect sunt Cezar Boliac, Al. Vlahuță, Lupeni, Aleea Căminului, Bahne, Pictor Grigorescu, Dr. Telemac, Dornei, Rarău, Panduri, Mitropolit Varlaam și Bd Unirii nr 49, 51, 53, 55, 57, 59, 61, 63, 65, 67, 69. Trebuie spus totodată că implementarea acestui proiect, în valoare de 16 milioane de euro, va reduce semnificativ valoarea facturii de apă caldă și căldură pentru toți cetățenii racordați la sistemul centralizat de încălzire. În condițiile în care toți acești bani reprezintă fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene”, se arată în pliant.     Edilul precizează că, după finalizarea acestui proiect, administrația locală va trece la „reabilitarea tuturor străzilor din cartier, de altfel aceasta fiind și ordinea firească a lucrarilor, întâi subteran și apoi suprateran”. Însă acest proiect nu a fost considerat necesar de consilierii PNL-PMP. Iar Primăria riscă nu poată depune documentația tehnică, termenul fiind de 31 decembrie 2017, și să piardă atât cele aproape 16 milioane euro dar și cele aproape 50 milioane euro, banii cheltuiți până acum pentru modernizarea sistemului de termoficare. „Din păcate însă, consilierii locali PNL-PMP au blocat acest proiect, profitând de faptul că în Consiliul Local era nevoie de votul a 2/3 dintre consilieri, iar PSD și aliații săi nu au decât 13 consilieri din 21. Astfel, din cauza inconștienței consilierilor locali PNL-PMP, Municipiul Focșani va pierde 16 milioane de euro. Dar nu e numai atât! Această finanțare nu este decât o altă etapă din amplul proiect de modernizare a sistemului de termoficare din orașul nostru. Iar ceea ce fac acum consilierii PNL-PMP, va determina organismele europene să ne solicite restituirea întregii finanțări. Adică noi toți va trebui să dăm înapoi Uniunii Europene 50 de milioane de euro! DE CE?!”, menționează primarul Misăilă, care subliniază că nu este corect ca locuitorii Focșaniului să plătească pentru că „cei de la PNL și PMP pun interesele personale și de partid mai presus de orice!”.

Fiecare focșănean va plăti 668 euro din cauza consilierilor PNL-PMP

    Primarul Cristi Misăilă arată că, din cauza opoziției consilierilor PNL-PMP, Focșaniul va pierde investiții în valoare de 50 milioane de euro iar suma care trebuie plătită de fiecare focșănean este imensă. Riscul cel mai mare este că Focșaniul nu va mai putea accesa alte fonduri europene pentru dezvoltarea municipiului, inclusiv banii pentru reabilitarea termică a blocurilor sau pentru modernizarea șoselei de centură. În final, primarul le cere focșănenilor să participe la următoarele ședințe de Consiliu Local pentru a opri abuzul consilierilor PNL-PMP. „Pentru interesele personale și de partid ale acestor consilieri locali, FIECARE dintre noi, de la cel mai mic și până la cel mai în vârstă, va trebui să plătească nu mai puțin de 668 de euro! Ceea ce este însă cu adevărat tragic, e că Municipiul Focșaniul nu va mai putea NICIODATÄ‚ să acceseze fonduri europene! Dacă iubești acest oraș, ia ATITUDINE! Sună-i și spune-le consilierilor PNL – PMP că au OBLIGAÈšIA să voteze în interesul orașului și comunității noastre! Te așteptăm la următoarele ședințe de Consiliu Local pentru că numai împreună putem opri ABUZUL consilierilor PNL-PMP!”, precizează primarul.

Lista consilierilor locali PNL-PMP
    1.    Costel Bîrsan – 0737.553.542
    2.    Dan Buzoi – 0737.553.545
    3.    Laura-Mihaela Ciocoeaș – 0737.553.463
    4.    Ana-Maria Dimitriu – 0737.553.546
    5.    Claudiu-Alin Dobre – 0737.553.547
    6.    Alina Ramona Drumea – 0737.553.646
    7.    Ionuț Filimon – 0737.553.731
    8.    Neculai Tănase – 0723.379.249

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here